Szabadidő

10 dal, ami nélkül nincs házibuli

A YouTube-diszkók korszakában ma már elképzelhetetlen, hogy egy baráti összejövetelen és iszogatáson ne váljon mindenki lemezlovassá, ha csak egyetlen szám erejéig is. Az ilyen estéken van néhány dal, ami mindig előkerül. Ezekből állítottunk most össze egy rövid mixtape-et, amivel nem lehet hibázni.

Katy Perry – I Kissed a Girl

2008-ban Katy Perrynek annyira sikerült berobbannia a sok vitát kavaró dallal, ami egy lánnyal való csókolózásról szól, hogy a számot azóta sem lehet kitessékelni egyetlen táncos buliból sem.

Eurythmics – Sweet Dreams

A ’80-as évek egyik ikonikus slágere tipikusan az a dal, amiről mindenki azt hiszi, hogy soha nem hallja, viszont minden házibuliban felcsendül, és minden alkalommal hatalmas ováció fogadja. Az Eurytmicsnek sikerült megírnia szinte mindenki egyik kedvenc számát.

Aqua – Barbie Girl

Nincs az a parti, ahol bizonyos mennyiségű alkohol elfogyasztása után ne kerülne elő a dán együttes rendkívül fontos opusza. A hallgatását kísérő titkos élvezetet pedig csak tetézi, mikor az ember az évek múlásával egyre többet ért meg a szövegből.

The Scatman – Scatman John

John Paul Larkin a Scatman című számával olyan menővé tette a dadogást, hogy 1995 óta nem emlékszünk olyan házibulira, ahol ne jönne el az pont, mikor mindenki egy emberként üvölti: I’m Tthe Scatman!

Magna Cum Laude – Pálinka Dal

Lehet szeretni, lehet utálni, de szembe kell nézni a ténnyel, hogy Magna Cum Laudénak sikerült egy olyan klasszikus értelemben vett slágert írnia, ami bármilyen társaságban fel fog csendülni, miközben mindenki szerelmesen néz a pálinkáspoharára. Arról nem is beszélve, hogy valahogy mindig kiderül, a dalszöveget is nagyon jól tudja az egész társaság.

David Guetta feat Kid Cudi – Memories

Nem lennénk meglepődve, ha kiderülne, hogy David Guettának már saját háza van a Balaton-parton, hiszen elmaradhatatlan fellépője a Balaton Soundnak. Ebben pedig nagy mértékben közrejátszik, hogy szinte nincs olyan ember, aki ne kezdene el ugrálni, mikor meghallja a Memories-t, még akkor is, ha másnap fogja a fejét, mikor eszébe jut, ő is hatalmasat bulizott a francia DJ számára.

Üllői Úti Fuck – Esküvő

Midig lesz a házibuliban legalább egy ember, akinek célja, hogy szembe menjen a mainstream popzenével és mindenképp valami “altert” rakjon be. Persze ilyenkor a Kispál és a Borz túl elcsépeltnek tűnne, ezekben a helyzetekben szokott felcsendülni az Üllői Úti Fuck szomorkás balladája, amiről minden alkalommal kiderül, hogy éppen annyira népszerű, hogy mindenki ismerje.

2Pac – California Love

Az “alter” DJ párja pedig minden partiban az, akiben nagyon erős a belső késztetés, hogy valami rap számot rakjon be a saját örömére. Mivel nem akarja megölni a bulit a saját kedvenceivel, általában a jolly jokerhez, 2Pachoz nyúl.

Rednex – Cotton Eyed Joe

Szinte teljesen elképzelhetetlen egy olyan YouTube diszkós hajnal, mikor ne szólalna meg maximum hangerőn a Rednex, és nem a Wish You Were Here-re szokott esni a választás.

Bee Gees – Stayin’ Alive

A ’70-es évek nosztalgiázó zenehallgatása az igazán veszélyes terep egy buliban, onnan soha nincs visszaút. Így történhet meg, hogy egy 1977-ben íródott számot féléves rendszerességgel biztosan meghallgatunk. Természetesen két Abba sláger közé bepréselve.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top