Szabadidő

Eurovíziós Dalfesztivál: Fordulat Bécsben

Koppenhága vezetői hétfőn átadták a Eurovíziós Dalfesztivál kulcsát, ezzel most már hivatalosan is Bécs a dalfesztivál városa. Az elődöntők sorrendje is nyilvánosságra került: a magyar induló az elsők között lép színpadra.

A bécsi városházán a dalfesztiválnak tavaly otthont adó dán főváros képviseletében  Sophie Haestorp Andersen, a koppenhágai régió elnöke adta át a fesztivál jelképes kulcscsomóját Michael Häuplnak, az osztrák főváros polgármesterének.

Az átadó után a Városháza előtt álló nyolc méter magas digitális torony már nemcsak napokban, hanem másodpercekben is visszaszámol a dalfesztivál kezdetéig. A január elején felállított oszlopon egyébként a versenyről szóló aktuális információk is olvashatók.

A bécsi városháza előtti tér május 17. és 23. között a fesztivál falujává válik, ahol a rajongók találkozhatnak kedvenc fellépőikkel, továbbá színpadi műsorok, családi és egyéb tematikus programok is lesznek majd.

Hétfőn tartották a versenyzők sorrendjét eldöntő sorsolást is, amelyből kiderült, Magyarország május 19-én az első elődöntőben Görögországgal, Macedóniával, Észtországgal, Hollandiával, Moldovával, Finnországgal, Belgiummal, Örményországgal, Szerbiával, Dániával, Fehéroroszországgal, Romániával, Oroszországgal, Albániával és Grúziával versenyez a május 23-i döntőbe jutásért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top