Szabadidő

Farsang: Arc- és testfesték fillérekből

A gyerekek imádják a farsangot, szeretnek beöltözni, állatok, meseszereplők bőrébe bújni. A legtökéletesebb farsangi jelmezt pedig akkor varázsolhatod rájuk, ha álarcok helyett kifested őket igazi oroszlánnak, bagolynak, vagy éppen Miki egérnek. Ehhez a drága testfestéket sem kell megvenned!

Mutatunk egy otthon elkészíthető, intenzív színeket adó, de mégis bőrkímélő arc- és testkencét, hogy tökéletes legyen a gyerek farsangi jelmeze. Amire szükséged lesz: 

  • növényi zsiradék vagy vaj (pl.: margarin, pálma- vagy kókuszzsír)
  • kukoricakeményítő
  • ételfesték
  • kisebb szivacsdarabok és applikátor a sminkeléshez

Készítsük ki a hozzávalókat az asztalra, védjük a munkaterületet újságpapírokkal, régi rongyokkal. Készítsünk ki mindegyik színnek egy kisebb tányérkát.

Farsang: Arc- és testfesték fillérekből

Keverjük ki szép simára a zsiradékot és a kukoricakeményítőt. Minden 2 evőkanál zsírhoz egy evőkanál kukoricakeményítőt adjunk. A mennyiséget aszerint próbáljuk meg besaccolni, hogy mekkora testfelületet kell befesteni a farsangra. Adjuk hozzá az ételfestéket, és alaposan keverjük el a masszában, míg szép egynemű nem lesz.

Tipp: Ha a gyerekeket is bevonjuk a festékkészítésbe, akkor ennél a fázisnál megtanulhatják, hogyan keverhetjük ki a különböző színárnyalatokat, pl. pirosból és citromsárgából a narancssárgát.
Farsang: Arc- és testfesték fillérekből

Ha elkészültünk egy színnel, tegyük a festéket zárható edénykébe. Megteszi a bébiételes üveg is, de arra nem árt figyelni, hogy kényelmesen bele tudunk-e nyúlni a szivacsokkal és az applikátorokkal. A festékkel jó dolgozni, könnyen szétterül a bőrön, ráadásul a maradék is eláll szobahőmérsékleten pár hétig. Indulhat a festés, farsangra fel!

Mégis inkább valami más jelmezt választanál? 

Íme egy videó arról, hogyan lehet Pókemberré maszkírozni a gyereket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top