Szabadidő

Te összejársz a munkatársaiddal?

Egy felmérés szerint szívesen találkozunk a kollégáinkkal munkaidőn kívül, ha a vállalat megszervezi.

A magyar dolgozók többsége nem jár rendszeresen a munkatársaival szórakozni. Pusztán 11% találkozik heti/havi rendszerességgel, a kollégáival a munkaidőn kívül, 15 százalék pedig sosem veszt részt semmilyen ilyen jellegű programban. Ha azonban a vállalat előre megszervezi, 85 százalék szívesen elmegy, és nem érzi kötelezettségnek. A legtöbb közös program valamilyen módón kötődik az alkoholfogyasztáshoz, ezzel szemben a munkaidőn túli közös étkezések semmilyen formája nem jellemző.

A Profession.hu több mint 3000 munkavállaló bevonásával készült legújabb kutatásából kiderült, hogy a munkavállalók 70 százaléka csak évente egyszer-kétszer mozdul ki a kollégáival és általában akkor, ha ezt valamilyen speciális alkalom indokolja. A férfiak, a diplomások, a fővárosiak és a felsővezetők javítják leginkább az átlagot: ők járnak össze a legtöbbet.

Ha rendszeresen nem is járnak össze, az alkalmankénti közös programokon azonban a megkérdezettek döntő többsége részt vesz. A nők az ötven év felettiek, a felsővezetők és az államigazgatásban és a kis cégeknél dolgozók többségére az átlagosnál jobban lehet számítani az ilyen rendezvényeken, amíg a 30 és 49 év közöttiek és a 100 főnél nagyobb cégnél dolgozók jobban szeretnek távol maradni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top