Szabadidő

Így vehetsz részt ingyen az Eurovíziós Dalfesztiválon Bécsben

Január végéig lehet jelentkezni önkéntesnek a bécsi Eurovíziós Dalfesztiválra, november óta több mint 900-an pályáztak már.

Az ideális jelölt 18 évnél idősebb, folyékonyan beszél angolul és németül, és szabaddá tudja magát május 4. és 24. között. Az önkéntes munka ideje alatt a jelentkező biztosítást és ellátást kap, valamint viselnie kell a fesztivál hivatalos egyenruháját.

Jelentkezni életrajzzal és motivációs levéllel lehet, az elbírálás február 2. és 15. között zajlik, a végső döntést a március 14-i hétvégén hozza meg a zsűri.

Külföldről eddig 84 nevezés érkezett, a legidősebb pályázó 73 éves volt. A legtöbben Németországból jelentkeztek, ezt követte Fehéroroszország, Bulgária, Írország, Nagy-Britannia, Olaszország, Lettország, Észtország, Hollandia, Málta, Oroszország, Svájc, Svédország, Spanyolország és Magyarország, és egy pályázat érkezett Nepálból.

Az önkéntesek valamennyire a rendezvény és az egész ország arcai lesznek, hiszen az első sorokban állnak majd – mondta Edgar Böhm, a fesztivál vezető producere, és hozzátette: az önkéntesekre az akkreditációnál, a sajtóirodában, a nézők és a produkció koordinációjánál, illetve a delegációk kíséreténél számítanak majd. 

Kedden mutatták be a fesztivál május 23-i fináléjának színpadképét is. A 44 méter széles, 14 méter magas és 22 méter mély, szem alakot formázó színpadi installáció 1288 LED-fényforrásból áll. 

A hatvanadik Eurovíziós Dalfesztiválon 39 ország vesz részt, kettővel több, mint a tavalyi versenyen. Ukrajnát kivéve mindegyik ország, amelyik ott volt a 2014-es koppenhágai versenyen, képviselteti magát Bécsben is. A kulcsátadó ceremóniát január 26-án rendezik, a koppenhágai polgármester Bécs első emberének adja át a szimbolikusan a fesztivál házigazdája címet, ekkor sorsolják ki az elődöntők fellépési sorrendjeit is. 

Az előválogatók május 19-én és 21-én lesznek, a döntő május 23-án.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top