Szabadidő

Kilövik az űrbe Sarah Brightmant

Megkezdte moszkvai felkészülését a brit énekesnő, aki űrturistaként ősszel utazik a Nemzetközi Űrállomásra.

“Hihetetlen fél év vár rám, és nagyon örülök, hogy megoszthatom veletek a tapasztalataimat” – írta Sarah Brightman a rajongóinak a weboldalán.

A moszkvai Csillagvárosban hétfőtől többek közt űrutazási tréningen és orosznyelv-oktatáson is részt vesz a szoprán. Az előkészületeket a korábbi tervek szerint már január 15-én megkezdte volna Brightman, ám személyes okok miatt a hétvégét még Nagy-Britanniában töltötte. Az énekesnő a tervek szerint szeptemberben utazik az űrbe. Az űrút 12 napos lesz, az űrhajó 400 kilométerre viszi fel Brightmant az űrbe, ahol az ISS látja vendégül.

Az orosz sajtó szerint Brightman ötvenmillió dollárt (13,7 milliárd forintot) fizet az útért. 2009 óta ő lehet az első, aki turistaként utazhat, utoljára a Cirque du Soleil alapítója, Guy Laliberte járt fizető turistaként az űrállomáson. Oroszország eddig hét turistát repített az űrbe. Az utasok mindegyike legkevesebb 20 millió dollárt (4,4 milliárd forint) fizetett az egyedülálló élményért. Jelenleg az orosz űrhajók az egyedüliek, amelyek utasokat szállítanak az állomásra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top