Szabadidő

A Wall Street farkasa és a többiek – mozirekordok 2014-ből

Melyik filmet nézték a legtöbben? És melyik limonádét vetítették a leghosszabb ideig a mozik 2014-ben?

Bár a Wall Street farkasát 2013. december 26-án mutatták be a magyar mozik, még így is vezeti a Cinema City 2014-es nézettségi listáját itthon. Martin Scorsese alkotását a virtuális ranglétrán az Így neveld a sárkányodat 2. követi. A dobogó harmadik fokára a Hobbit 3. került, melynek bemutatójára az év vége előtt két héttel került sor. A Hobbit-trilógia befejező része, az Öt sereg csatája a premierje óta az országos adatok alapján, töretlenül halad a 400 000-es hazai nézettség felé.
A magyar filmes toplista sorrendben a Megdönteni Hajnal Tímeát, a Swing és Mundruczó Kornél alkotása, a Fehér Isten voltak.

A Wall Street Farkasa és a többiek - mozirekordok 2014-ből

Rossz szomszédság tarolt

A FilmÜnnepen összesen 150 000 néző látogatott el valamelyik vetítésre kedvezményesen. A négynapos fesztivál során rekordszámú híresség, Budapesten 57, vidéken pedig 37 sztár jegykezelő lepte meg a látogatókat a mozik bejáratánál.

A legtöbb előadásszámmal 2014-ben a Rossz szomszédság című vígjátékot vetítette a mozihálózat, ami számomra azért meglepő, mert én elaludtam a filmen.

Forrás: Cinema City

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top