Szabadidő

Zöld íjász, Vámpírnaplók – 8 sorozatból lesz új évad

A tévés szezon felénél járunk, és az amerikai The CW csatorna vasárnap 8 sorozatából is berendelt újabb évadokat. Ez a magyar tévéműsorokat is érinti. Ha már Golden Globe, akkor beszéljünk kicsit a sorozatokról. A cikk spoilert tartalmazhat!

Nem mintha bármelyik The CW sorozat esélyes lehetne Golden Globe díjra ( a 2015-ös győztesekről itt írtunk, a vörös szőnyeges ruhákról pedig itt mondtunk véleményt), de tény, hogy népszerűek. Külön érdekes, hogy az Arrow (Zöld íjász) esetében a közösségi médiának mekkora szerepe volt a sorozat sikerében. A főszereplő, Stephen Amell ugyanis az egyik legaktívabb sorozatszereplő a Facebookon.  Visszatérve a leginkább fiataloknak sorozatokat gyártó The CW csatornához, nyolc műsorból is berendeltek új évadot.

  • Arrow (Zöld íjász, RTL klub)
  • The Flash
  • Jane the Virgin
  • The 100
  • The Vampire Diaries (Vámpírnaplók, Cool, RTL+)
  • The Originals
  • Reign (Az uralkodónő, FEM3)
  • Supernatura (Odaát, RTL klub)

Az egyáltalán nem meglepő, hogy a zöld maszkban rohangáló egykori gazdag csemete megkapta a berendelést a negyedik évadra. Mondjuk, így kár volt decemberben úgy elbúcsúzni a nézőktől (a sorozat február elején tér vissza), hogy a főszereplő zuhan egy szikláról. Nyilván életben marad, ha egyszer még vár rá másfél évad. Ha egyet tanácsolhatnék az Arrow készítőinek, akkor adjanak több szerepet John Barrowmannek, mert a Torchwood óta hiányolom a képernyőről.

Zöld íjász, Vámpírnaplók - 8 sorozatból lesz új évad

Az Arrow spin-off sorozata a The Flash is megkapta a második évados berendelést. Nálunk is simán elférne valamelyik kábelcsatornán a Mentalista sokadik ismétlése helyett. Bár valamiért nem egy szuperhősimádó nemzet a miénk.

Ami viszont szinte értelmetlen, az a Vámpírnaplók hetedik évados berendelése. Ami nemcsak azért aggasztó, mert a főszereplő vámpírok arcán komoly ráncosodás ment végbe a kezdetek óta, és hát a vérszívók nem öregszenek… Hanem azért is, mert már az elmúlt 3 évadban sem sikerült emlékezetest alkotniuk a forgatókönyvíróknak. Én becsülettel végigszenvedem angolul minden héten, de nem tudnám megmondani, hogy 4 résszel korábban mi történt, mert kb. semmi, vagy mindig ugyanaz. Az egyik főszereplőt egyébként 3 rész múlva kiírják a sorozatból, akit érdekel, hogy ki megy, kattintson ide!

Zöld íjász, Vámpírnaplók - 8 sorozatból lesz új évad

A Vámíprnaplók spin-off sorozat a The Originals is megkapta a zöld lámpát a harmadik évadra, ami remek hír azoknak, akik angolul nézik. És milyen jól mutatna egy magyar képernyőn, a True Bloodnak már úgyis vége. A sorozatról itt írtunk korábban.

Az uralkodónő is visszatér, aminek biztosan örülnek a FEM3 nézői, de nem én. Mert ha már ilyen sorozatra vágyom, akkor nézem a Da Vinci Démonait, meg a Tudorokat. De mint írtam az elején, a fiatal korosztálynak készül.

A nálunk éjszakai műsorsávba száműzött Odaát pedig a 11. (!!!) évaddal tér vissza.

Aggódhatnak azonban a Hart of Dixie (Szívek doktora, M1) rajongói, mert ennek a sorozatnak a jövőjéről egyelőre nem beszélt az amerikai csatorna. A köztévé naponta adja, és van belőle eddig 67 rész szóval néhány hónapig kitart.

Zöld íjász, Vámpírnaplók - 8 sorozatból lesz új évad

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top