Szabadidő

Mága Zoltán Bécsben is nagy dobásra készül

Budapest után Bécsben is ad újévi koncertet Mága Zoltán, aki az MTI-nek úgy fogalmazott, hogy újabb hagyományt teremtve szeretné hirdetni a magyar zenei kultúrát és a zene határtalanságát az operett fővárosában.

A hegedűművész január 4-én lép színpadra a Wiener Konzerthausban. A gálaesten fellép Saimir Pirgu albán tenor, Valentina Nafornita moldovai szoprán, valamint Natalia Ushakova orosz-osztrák operacsillag. Az albán tenor és a moldovai szoprán előadó Mága Zoltán budapesti újévi koncertjén is szerepel.

Több meglepetésvendég is lesz Bécsben, közreműködik a Primarius Szimfonikus Zenekar, Silló István vezényletével. “A műsoron Verdi, Vivaldi, Brahms, Puccini, Sarasate, Johann Strauss, Erkel Ferenc, Kálmán Imre és Lehár Ferenc legismertebb és legszebb művei szerepelnek” – mondta Mága Zoltán.

Öt kontinens Budapesten

A budapesti újévi koncertről a hegedűművész elmondta, hogy “öt kontinens találkozik az Aréna színpadán”. Amerikából érkezik Ann Malcolm dzsesszdíva, a mainstream és a modern dzsessz elismert képviselője. Kuriózumnak ígérkezik Oh Ahmi produkciója, aki Ázsiát képviseli: a dél-koreai crossover csellista nagy sikerrel szerepelt már Nagy-Britanniában, Argentínában vagy éppen Mexikóban.

Ausztrália képviseletében Siobhan Stagg lírai koloratúrszoprán, Afrikából pedig a Chalaban,az afro-arab zene első számú képviselője érkezik az Aréna színpadára. Az albán lírai tenor és a moldovai szoprán mellett a kor egyik legnagyobb hegedűművészeként méltatta Mága Zoltán az orosz Zahar Bront, aki szintén Európát képviseli majd a gálaesten.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top