Szabadidő

A héten jön a havazás

A héten többször is várható csapadék, s az eső mellett helyenként már havazásra is készülni kell. A leghidegebb órákban többfelé fagypont alatt alakul a hőmérséklet, néhol akár mínusz 4 Celsius-fokig is hűlhet a levegő.

Az országos, középtávú előrejelzés szerint hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult, párás idő várható. Jelentős csapadék estig nem lesz, elvétve lehet csak szitálás. Estétől azonban északnyugaton, északon már előfordulhat kisebb eső. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 1 és plusz 4 fok között, a legmagasabb hőmérséklet 3-9 fok között valószínű.

Kedden hajnalban elszórtan lehet eső, északkeleten havazás, havas eső is. Napközben már csak helyenként lehet eső, keleten, északkeleten emellett néhol havas eső. A minimum-hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan plusz 1 és plusz 7 fok között alakulnak.

Szerdán kezdetben párás, ködös idő várható, de a köd napközben fokozatosan megszűnik. Helyenként előfordulhat szitálás. Az Alföld északi részén lehet a legtöbb napsütés. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben plusz 1-6 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön az éjszaka képződő köd napközben fokozatosan megszűnik, de továbbra is párás marad a levegő. A ködös helyeken szitálás, hajnalban esetleg ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat, emellett délnyugaton kisebb eső is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet plusz 1-6 fok körül alakul.

Pénteken napközben is fokozatosan megszűnik az éjszaka képződött köd, de továbbra is párás marad a levegő. Délnyugaton, nyugaton néhol kisebb eső előfordulhat. A minimum-hőmérséklet mínusz 4 és plusz 3 fok között valószínű. A nappali maximumok plusz 2-8 fok között alakul.

Szombaton délnyugaton, nyugaton néhol még előfordulhat kisebb eső. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 3-8 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap napközben fokozatosan feloszlik a köd, kitisztul az idő. Számottevő csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet plusz 3 és plusz 8 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

Mindennek tudatában pedig hallgassuk meg a nap karácsonyi dalát!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top