Szabadidő

Elárverezik Marilyn Monroe szerelmes leveleit

Elárverezik Marilyn Monroe elveszettnek hitt levelezését, amit második és harmadik férjével, Joe DiMaggio baseballjátékossal és Arthur Miller íróval folytatott.

A háromszáz levélből álló gyűjteményt a következő hónapban bocsátják árverésre a Beverly Hills-i Julien aukciósházban.

A kollekció kiemelkedő darabja az a Monroe által Millernek írt levél, amelyben Hollywood leghíresebb szexszimbóluma a saját bizonytalanságairól is ír. “Kétszeresen nehéz megérteni, hogy te, a legkülönb és legcsodálatosabb emberi lény, engem választottál” – írja a levélben Monroe.

Az aukciósház tulajdonosa, Darren Julien szerint a kollekció akár 1 millió dollárt (247 millió forintot) vagy többet is érhet. Kilenc évvel ezelőtt egy akvarellfestmény, amelyet Monroe John Kennedynek festett, 80 ezer dollárért (mintegy 20 millió forintért) kelt el, és az elmúlt években a Monroe-relikviák iránti érdeklődés nagyon megnőtt a gazdag európai és ázsiai gyűjtők körében.

Marilyn Monroe 1962-ben halt meg, 36 éves korában, drogtúladagolás következtében. A levelezés először a színésznő mentorához, Lee Strasberghez került, aki továbbadta egy barátjának. Ennek a névtelenségbe burkolózó barátnak a családja kínálta fel most eladásra a gyűjteményt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top