Szabadidő

Felszólaltak az állatvédők a Discovery anakondás felvétele ellen

A PETA állatvédő alapítvány arra szólította fel a Discovery amerikai tévécsatornát, hogy ne mutassa be nemrég beharangozott, decemberben adásba kerülő filmjét, amelyben egy védőruhás vadállatszakértőt "lenyel" egy anakonda.

Az alapítvány egyik vezetője, Delcianna Winder elmondta: ha hihető, amit a filmrészlet bemutatott, akkor az óriáskígyót a magasabb nézőszám érdekében megkínozták. “Az állítólagos vadállatkutató szégyene, hogy szenvedést okozott az állatnak, a Discovery szégyene, hogy ezért megfizette.”

A Discovery szóvivője, Laurie Goldberg nem kívánta kommentálni az alapítvány kívánságát, hogy a műsor ne kerüljön adásba, azt azonban megjegyezte, hogy a szóban forgó anakonda “él és egészséges”.

A csatorna honlapján látható előzetes alapján a film készítője, Paul Rosolie “speciális védőöltözetben hatol az anakonda gyomrába”. A videó bemutatja, ahogy a férfi megközelíti az óriáskígyót, miközben az űrhajósokéra emlékeztető szkafandert visel, feltehetően olyat, amely a lehető legjobb étvágyat gerjeszti az anakondában.

A filmrészleten a kígyó senkit nem eszik meg. “Az anakondák napokon át nem táplálkoznak, energiájukkal ezért takarékosan bánnak. Ha arra késztették a kígyót, hogy lenyelje ezt a bolondot, majd esetleg kiöklendezze, azzal teljesen kimeríthették szegényt” – vélte Winder.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top