Szabadidő

9 izgalmas gasztrocsatorna a YouTube-on

Szeretsz főzni, de száműzted a tévét az otthonodból? Bár a lövöldözős, ordibálós sorozatok elvesztésének örülsz, de a főzőműsorok hiányoznak? Akkor ez az összeállítás neked szól, mert 9 menő gasztrocsatornát mutatok a YouTube-on.

1. Jamie Oliver, az ALAP

Jamie Oliver YouTube-csatornáját néhány hete igencsak felturbózták. Van külön “Így keverj tuti italokat” sorozat, “Mit együnk ma?” sorozat, a kezdőknek megannyi “Hogyan főzzünk…?”-videó, és persze a hagyományos Jamie-s főzőcske is pörög rajta ezerrel. A csatornának már 1 millió feliratkozója van, és az a kisebb csalás sem von le semmit az értékéből, hogy számos videón nem Jamie főz, hanem más séfek.

2. Gordon Ramsay, szintén ALAP

A focistából lett sztárszakács egyelőre “csak” 550 ezer feliratkozónál tart. Itt azonban nem a szépen megírt, amerikai gasztroreality-epizódokat látjuk, hanem a színtiszta főzést. Mindazt, amit mondjuk a Mindörökké Gordon sorozatban megszokhattunk. Jómagam végtelenített lejátszással szoktam nézni szombat délelőttönként.

3. A nagyon gyorsan beszélő nő

A Hilah Cooking csatorna azoknak jó, akik tényleg valami receptet keresnek, vagy egy praktikát akarnak elsajátítani, viszont bírják ezt az elképesztően gyorsan beszélő szőke hölgyet. Egyszerű, gyors, olcsó és viszonylag egészséges recepteket találhatunk itt, és mindent külön kategorizáltak: mexikói kaják, desszertek, alapfogások kezdőknek…

4. Cooking with the Dog

Oké, nem ebből fogtok úgy megtanulni főzni, mint egy Michelin-csillagos séf, de elképesztően vicces filmeket tölt fel ez a japán hölgy, aki a kutyájával együtt szerepel a videókban. A narrátor japán akcentussal mondja angolul a receptet, és miközben a kedves hölgy főz, előfordul, hogy elmegy az áram, vagy a mustárosflakon teteje beleesik a kajába…

5. A sütimester

Először azt gondoltam, hogy a SimpleCookingChannel majd arról forgat, hogyan kell rántást csinálni, és milyen a tökéletes pizzatészta. De ettől nagyobbat nem is tévedhettem volna. Ezen a csatornán egy apuka süt megannyi színes süteményt. Álmaiban apuka még most is bőrszerkóban száguld a böhöm motorján, de a valóságban már egy cuki szőke kislánnyal készít szivárványtortát a konyhában, a motort meg max. havonta egyszer leporolja a garázsban.

6. A menő vega

A Cooking Stoned csatornán számos vegetáriánus recept található. Jelszavuk a friss, könnyű ételek, valamint az újratervezés. Kedvencem ez az almás hamburger, de van itt minden, mint a búcsúban: tökös jégkrém, és megannyi “how to” videó.

7. Affektálnak és egészségesen főznek

Ha megpróbálunk nem foglalkozni az affektáló hölgyekkel, és a sarki szoláriumot idéző, brutál hangos tuctuczenével, akkor egészen jó egészséges recepteket találhatok a Healthy Cooking Camp csatornán.

8. A junior tortakirályok trükkjei

Bár Buddy Valastrónak, nincs saját YouTube-csatornája, a TLC-nek igen, itt pedig számos rövid videót találhatunk a Tortakirálytól. Bár a receptek Buddytól származnak, a videókon a gyerekei és a felesége sütnek. Hiába na, kell a cukiságfaktor. Milyen a tökéletes cake pops (sütinyalóka)? Hogyan csináljunk raviolit? Ilyesmire lehet számítani.

9. Egy újabb profi

Laura in The Kitchen nemcsak a YouTube-on, de az amerikai tévécsatornákon is megtalálható. Engem felettébb zavar a sipítozása, de főzni bizonyára nagyon tud, mert 1,3 millió feliratkozója van a neten.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top