Szabadidő

Két fiatal tehetséggel erősít a Terápia

Kurta Niké és Surányi Áron az HBO sorozatának új évadában debütálnak.

Kurta Niké, a Színművészeti Egyetem végzőse az HBO Terápia című saját gyártású sorozatának második évadában egy Virág nevű építészhallgatót alakít. A lány elsőre nyitottnak és közvetlennek tűnik, valójában azonban teszteli a pszichológust, hogy megtudja: elmondhatja-e neki azt a hatalmas titkot, ami a szívét nyomja. “Megkedveltem a karaktert,  és a gondolkodásmódját is sikerült megértenem. A felvételek alatt úgy éreztem, sok mindenben hasonlít hozzám a lány, és ha a helyében lennék, én is hasonló módon járnék el. Visszanézve azonban már úgy látom, hogy eléggé különböző egyéniségek vagyunk” – mesélte Niké, aki a forgatás nehézségeiről is vallott. “Eléggé hiperaktív vagyok, és nehezen ülök meg egy helyben. Ezért sokszor nagy kihívást jelentett, hogy a forgatás ideje alatt hosszú ideig egy helyben üljek, és ne végezzek különböző pótcselekvéseket.”

Interjúk, exkluzív fotók, videók, és kulisszatitkok – Terápia 2. évad!

Fotó: HBO/Vermes Kata
Fotó: HBO / Vermes Kata

Gigor Attila, a Terápia rendezője nagyon izgalmasnak tartja a fiatal színésznő által alakított Virág történetszálát. “A pszichológus számára Virág lesz az évad legintenzívebb és érzelmileg legmegterhelőbb esete, ráadásul hozzá kapcsolódik a második évad legnagyobb fordulata is. A probléma összefüggésbe hozható az első évadban szereplő Nagy Ervin történetével, aki a Dargay által javasolt terápiát elutasítva zaklatottan kocsiba ül, és autóbalesetet szenved. A pszichológust azóta gyötri a kérdés, hogy vajon felelős-e páciense haláláért, illetve hogy meg kell-e mentenie azt, aki a segítségét nem igényli. A második évadban Virág esetén keresztül talál választ a nyomasztó kérdésre, hogy meddig tart a terapeuta felelőssége. A lánynak egy valamilyen formában mindenkit fenyegető problémával kell szembenéznie, amivel keveset foglalkozunk, mert az emberek nem szeretnek hallani róla. Mégis úgy érzem, hogy a Terápiában sikerült fogást találnunk rajta” – fejtette ki Gigor.

A tanévnyitón tudta meg a jó hírt az ifjú színész

Surányi Áron, Petra és Tamás problémás gyermekeként csatlakozott a sorozathoz. Gigor Attila vele kapcsolatban is szívesen osztotta meg legelső élményeit. “Még egy ilyen alapos szereplőválogatás esetén is kockázatot vállalunk, amikor valakire kimondjuk, hogy ő lesz az. Nagyon nagy megkönnyebbülés volt megérezni a forgatáson, mennyire jól döntöttünk. Ebben persze nagy szerepe volt Ötvös Andrásnak is, aki Áront felkészítette a szerepre” – árulta el a kulisszatitkot a rendező.

De a másik fiatal tehetség, Áron számára óriási élmény volt, amikor kiderült, hogy részt vehet a sorozatban. “Éppen tanévnyitón voltam, amikor édesapám küldött egy üzenetet, hogy »Misi vagy«. Óriási meglepetés volt: egyszerűen ledermedtem, és még sírtam is örömömben” – árulta el a fiatal fiú, aki a sorozatban egy válófélben lévő házaspár gyermekét alakítja. “Nagyon megszerettem a sorozatban az édesapámat alakító Nagy Zsoltot, akivel sokat viccelődtünk a forgatási szünetekben. Hihetetlenül csikis vagyok, és van egy olyan pont, ahol ha hozzám érnek, muszáj nevetnem. Miután Zsolt felfedezte ezt a tulajdonságot, állandóan bökdösött, és nagyon jókat nevettünk a szünetek alatt. Az édesanyámat alakító Szamosi Zsófival is hamar barátok lettünk, mindketten rengeteget segítettek nekem.”

Fotó: HBO/Vermes Kata
Fotó: HBO / Vermes Kata

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top