Szabadidő

Ennek most fájnia kell – 11 bömbölős dal szakításhoz

Ha a százas csomag zsepi már megvan, csak a megfelelő playlist hiányzik hozzá, itt következnek azok a slágerszámok, amik segítenek nyugodtan és magányosan elbőgni a gyászt.

1. Michael Buble – It’s a Beautiful Day
Michael Buble már a szakításnak azt a fázisát dolgozta fel, amikor eldobjuk a zsepit, 10 nap után képesek vagyunk nem csak pizsamába öltözni, és felszívjuk magunkat. Eljárunk a bokszedzésekre is, harcias zenét kezdünk hallgatni, és megtanulunk örülni a szabadságunknak.

2. Zorán – A szerelemnek múlnia kell
Ez az a dal, amit gyerekként mindig hallottam a rádióban, és mindig végtelenül idegesített, pedig körülöttem a felnőttek mind dúdolták. Aztán én is felnőttem, és már én is dúdolom.

3. Gloria Gaynor – I Will Survive
A dal, ami legalább annyira hozzátartozik a nők életéhez, mint a Bridget Jones, a Csak szex és más semmi, vagy az Acélmagnóliák.

4. Adele – Rolling in The Deep
Bár Adele 19 névre hallgató első albuma legalább annyira jó volt, mint a 21 nevet viselő második, mégis az utóbbival robbant be.  Rajta pedig a Rolling in The Deep című slágerrel, ami a többihez hasonlóan egy elmúló szerelem és a szakítás utáni érzéseket dolgozza fel.

5. Toni Braxton – Un-Break My Heart
Szerintem a néhai Danubius rádión napjában háromszor adták le ezt a dalt, ami több amerikai szakítós listán is a legjobb három között van.

6. James Blunt – Kiss This Love Goodbye
Ősszel nálunk koncertezik a visszatérő Blunt, aki korábban úgy énekelte a Goodbye My Lover-t, hogy a szívünk majd beleszakadt. Viszont a Kiss This Love Goodbye egy sokkal befogadhatóbb és kevésbé érfelvágós szakítós dal. Egyszerűen imádom.

7. Gotye – Somebody That I Used to Know
Nem nagyon hiszem, hogy volt sikeresebb dal 2013-ban ennél, és a címben benne van minden.

8. Natalie Imbruglia – Torn
A kimondhatatlan nevű egyslágeres lány. Kb. ezt tudják a legtöbben a Torn előadójáról, és talán azt, hogy szerepelt valami ausztrál sorozatban. Pedig amikor az MTV-n még zene ment és nem a Jersey Shore, akkor naponta ötször találkozhattunk vele, miközben azt énekelte:

There’s nothin’ where he used to lie
Conversation has run dry
That’s what’s going on
Nothing’s fine

A dal egyébként egy feldolgozás, az eredeti verzió ez volt.

9. Julie London – Cry Me a River
Tucatnyian feldolgozták már Julie London 1955-ös slágerét, például: Barbra Streisand, Michael Buble, Diana Krall, Joe Cocker.  És ez az a dal, ami tényleg teljesen mást indít el egy emberben, ha egy férfi énekli, és mást, ha egy nő.

10. Coldplay – The Scientist
Ha a szakítás után ugyanúgy végigmegy az ember a gyász öt fázisán (tagadás, harag, alkudozás, depresszió, elfogadás), akkor Chris Martinnak sikerült mind az ötöt beletennie ebbe az egyetlen dalba.  

11. Cee Lo Green – Fuck You
A rádióbarát Forget You előtt még Fuck Youval szólt a 2010-es sláger szövege. Határozottan a harag fázisban születhetett ez a dal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top