Szabadidő

6 románc, ami az életben tuti másképp alakulna, mint a filmekben

A filmbéli romantika sokkal rózsaszínűbb, mint a valóság, emiatt sokan a filmes románcokat tartják felelősnek azért, hogy időnként túlzottan romantikusak az elvárásaink. Így festenének a romantikus filmek történetei, ha rájuk szakadna a valóság súlya.

Mielőtt felkel a nap

A filmben:
Jesse (Ethan Hawke) és Celine (Julie Delpy) a Budapest-Bécs vonaton találkoznak, nem sokkal a fiú bécsi leszállása előtt. Elsőre szimpatikusak egymásnak, így alig néhány percnyi beszélgetés után a fiú megkérdi az egyébként Párizsig utazó lányt, nem pattanna-e le vele Bécsben, és töltené vele az éjszakát, ami a reggeli repülője indulásáig hátra van. A lány vele megy, és így kezdődik el a filmtörténet egyik leghíresebb, három filmen átívelő románca.

Hat románc, ami az életben tuti másképp alakulna, mint a filmekben

A valóságban:
1. verzió: A Budapest-Bécs vonaton a két fiatal összekacsint, de amikor az amerikai srác megszólítja a francia lányt, gyorsan kiderül, hogy a lány egyáltalán nem beszél angolul, így Jesse inkább hagyja a fenébe az egészet.
2. verzió: A két fiatal beszélgetni kezd a vonaton, és bár szimpatikusak egymásnak, a lányt úgy nevelték, hogy egy alig néhány perces ismeretség után ne kövessen egy idegent bele a vakvilágba. Meg különben is: várja a családja Párizsban, és amúgy is piszok hosszú az út odáig. Elbúcsúznak, és mindenki megy a maga dolgára.

Notting Hill – Sztárom a párom

A filmben:
A filmsztár Anna (Julia Roberts) beugrik egy jópofa Notting Hill-i könyvesboltba, ahol cseverészik egy jót a hely fura tulajával, Will-lel. Később véletlenül ismét egymásba botlanak az utcán, Will (Hugh Grant) leönti Annát az üdítőjével, majd felajánlja a nőnek, hogy jöjjön be hozzá átöltözni. Itt elcsattan az első csók, a többi pedig már történelem…

Hat románc, ami az életben tuti másképp alakulna, mint a filmekben

A valóságban:
Egy filmsztárral ugyan valóban össze lehet futni az utcán véletlenül, de kétszer egymás után szinte esélytelen. Ha pedig leöntöd, az első, hogy a testőre földre teper, ha pedig ne adj’ isten épp testőr nélkül csámborog, akkor beszáll az első taxiba, és elhúz a hoteljébe átöltözni, nem megy be vadidegenekhez.

Igazából szerelem

A filmben:
A kis Sam (Thomas Brodie-Sangster) már régóta fülig szerelmes iskolatársába, a gyönyörű hangú Joannába (Olivia Olson), aki az iskola karácsonyi előadása után épp a reptérre tart a családjával. Mivel előadás közben Sam képtelen színt vallani, az előadás után az édesapjával (Liam Neeson) kocsiba vágják magukat, és irány a reptér, Joannáék autója után. A fiú némi segítséggel átszökik a biztonságiakon, akik üldözőbe veszik, de ő odafut a kislányhoz, aki egy nagy puszival jutalmazza a bátorságát és az őszinteségét.

Hat románc, ami az életben tuti másképp alakulna, mint a filmekben

A valóságban:
1. verzió: Az apa nem kockáztat közlekedési balesetet a fia vakmerő terve kedvéért, így nem hajlandó a fél városon átszáguldani egy ilyen őrült céllal. Sam hosszú időn át fogja magát hibáztatni azért, mert nem volt elég tökös ahhoz, hogy bevallja, mit érez.
2. verzió: A poszt-9/11-es világban a reptéri biztonsági szabályok áthágása nem gyerekjáték. Miután Sam megpróbál átszökni a biztonságiakon, futás közben elkapják, így soha nem ér oda Joannához, ráadásként pedig az édesapját letartóztatják gondatlan veszélyeztetésért.

Ház a tónál

A filmben:
Kate (Sandra Bullock) otthagyja gyönyörű, tóparti házát, de a postaládába bedob egy búcsúüzenetet az új tulajdonosnak. Alex (Keanu Reeves) furcsállja a levél tartalmát, és a mágikus postaládán keresztül levelezni kezdenek egymással. Hamarosan kiderül: ők ketten más-más idősíkban élnek, két év választja el őket egymástól. Viszont a levelek hatására egymásba szeretnek, csakhogy az időt és a sors alakulását egyáltalán nem könnyű legyőzni.

Hat románc, ami az életben tuti másképp alakulna, mint a filmekben

A valóságban:
Nincsenek mágikus postaládák és párhuzamos levelezés két idősíkon át. Kate és Alex sohasem találkoznak, vagy ha igen, nem tűnnek fel egymásnak.

Van, aki forrón szereti

A filmben:
Joe (Tony Curtis) és Jerry (Jack Lemmon) két csóró zenész, akiket még egy gengszterbanda is üldöz, ezért álcaként nőnek öltöznek, és felvételt nyernek egy Floridába tartó női zenekarba. A “lányok” hamar beilleszkednek, csakhogy Joe beleszeret a zenekar bombázó énekesnőjébe, Virágba (Marilyn Monroe), akinek a lány vágyálmai alapján nappal milliomos playboynak öltözve udvarol. Végül persze lelepleződik, de Virág csóró jazz-muzsikusként is szereti.

Hat románc, ami az életben tuti másképp alakulna, mint a filmekben

A valóságban:
1. verzió: Amint a gengszterek elől menekülő Joe és Jerry nőnek öltözve próbál beépülni egy női zenekarba, rögtön lebuknak, mivel távolról ordít róluk, hogy férfiak, így Joe nem is találkozik Virággal.
2. verzió: Virág ugyan valóban beleszeret a napközben milliomos playboyként mutatkozó Joe-ba, de amikor megtudja, hogy a férfi végig az orránál fogva vezette, és átvágta őt, megharagszik rá, soha többé nem akarja látni.

Micsoda nő!

A filmben:
Edward (Richard Gere), a dúsgazdag üzletember eltéved Los Angelesben, és Vivian (Julia Roberts), a prostituált igazítja útba, sőt a kocsikázás végén még fel is megy a férfi szállodai szobájába. Mivel egy másnapi programhoz Edwardnak hölgykísérőre lenne szüksége, felkéri Viviant, hogy tartson vele, sőt még a hitelkártyáját is odaadja neki, hogy menjen el új ruhákat vásárolni. Ők ketten aztán szép lassan egymásba szeretnek, és bár akadnak súrlódások, a férfi a végén “fehér paripán” érkezve hódítja vissza a nőt, és boldogan élnek, amíg meg nem halnak.

Hat románc, ami az életben tuti másképp alakulna, mint a filmekben

A valóságban:
1. verzió: A hírnevére kényes üzletember, Edward ugyan elfogadja az útbaigazítást a lánytól, de a világ minden kincséért se vinné fel őt a szobájába, hiszen akkor a teljes hotelen át kéne vonulnia a nyilvánvalóan prostinak öltözött Viviannel. Az útbaigazítás után elválnak útjaik, Edward pedig a szobájába érve telefonon rendel magának egy luxus-eszkortlányt.
2. verzió: Edward ugyan valóban felhívja Viviant a szobájába, és együtt töltik az éjszakát, a lányt azonban másnap reggel az éjjeliszekrényen pár száz dollár várja, és mielőbb el kell hagynia a szobát. A férfi nem kockáztatná, hogy egy fontos üzleti tárgyalásra őt vigye magával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top