Szabadidő

Közepesen meleg, őszies időnk lesz ma

Legfeljebb 27 fok, de az is csak a szerencséseknek.

Hát, nem mondhatni, hogy szép napra ébredtünk, itt, Budapesten legalábbis nem igazán. Körülbelül olyan sötét van, mintha este hét óra lenne, esővíz csöpög a falevelekről, és úgy általában nem túl vidámító a látvány.

Ma állítólag nem is lesz sokkal mesésebb. Az okokról annyit tudni, hogy Közép- és Dél-Európa időjárását “sekély ciklonális mező alakítja”, vagyis sok a felhő, és több helyen alakul ki kisebb eső, zápor, néhol zivatar. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északi tájain többnyire 14 és 21, középső vidékein 22 és 26 fok között alakul. Ennél melegebb van délen, ahol a délutáni órákra 27 és  35 fok közé melegszik fel a levegő. Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárásában lényeges változás nem valószínű.

No de mi várható ma itthon? Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint többnyire erősen felhős lesz az ég, az ország nagy részén csak rövid időszakokra süt ki a nap, de a Dunántúlon lehet valamivel több napsütés. Szórványosan várható kisebb eső, zápor, néhol zivatar. Általában mérsékelt marad a légmozgás,  a zivatarok környezetében azonban erős, viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 18 fok, a legmagasabb nappali pedig 21 és 27 fok között alakul ma.

További részleteket az Időkép.hu-n találsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top