Szabadidő

Először koncertezik nálunk a Beach Boys

Novemberben Magyarországon zenélnek a "szörfös fiúk".

Történelmi pillanat! A Beach Boys, amely a Beatles kedvenc zenekara volt, több mint 100 millió albumot adott el világszerte, 53 éve létezik, és november 26-án először ad koncertet Magyarországon: a Papp László Budapest Sportarénában lép fel.

A zenekar alapító tagjai közül Mike Love lesz látható és hallható Magyarországon, akárcsak az 1965 óta a csapattal zenélő Bruce Johnson. Mellettük Christian Love, Randell Kirsch, Tim Bonhomme, John Cowsill és Scott Totten áll színpadra a mostani turnén.

A szörfrock stílust a tökélyre fejlesztő kaliforniai zenekar legnagyobb slágerei közé tartozott a Surfin‘, a Fun, Fun, Fun, a Good Vibrations, az I Get Around, a California Girls vagy a Kokomo. A Beach Boyst a hatvanas években a Beatles méltó amerikai válaszának tartották, különösen a Pet Sounds című 1966-os albumért, amelyet manapság is minden idők legjobb poplemezei közé szoktak választani.

A Beach Boys manapság Mike Love vezetésével, Brian Wilson, Jardine és Marks nélkül évente átlagosan 150 koncertet ad. Az együttes 1988 óta a Rock and Roll Hírességek Csarnokának tagja, és csillagot kapott a hollywoodi hírességek sétányán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top