Szabadidő

Magyarországon nem akarják kiadni Obama kedvenc könyvét

Pedig jó.

Bertie hercegnek még mindig nincs felesége, pedig a királynő már szeretné átadni a trónt kicsi fiának. Csak házasodna meg végre! Úgyhogy a királynő fogja magát, Grönlandtól Mumbaiig keresi a megfelelő királynéjelöltet, de akármennyire okosak és tehetségesek a lányok – egy osztrák hercegnő operát énekel, egy texasi pedig zsonglőrködik és bűvészkedik –, Bertie-nek egyik sem kelti fel az érdeklődését. Amikor Madeleine hercegnő megjelenik öccse kíséretében, Bertie herceg felkiált: “De gyönyörű herceg!”. Innen a történet folytatása sejthető: a hercegek egymásba szeretnek, és máris esküvőt szerveznek. A lakodalomba eljön az összes kosarat kapott hercegnő és azok családja. A királyné boldog, mert végre megpihenhet, és megkoronázzák az új királyt, aki királyával boldogan élt, míg meg nem halt.

Ez a “Király&Király”: a holland Linda De Haan és Stern Nijland 2000-ben megjelent könyve, Barack Obama egyik kedvence. Magyar kiadása még nincs, mert az egyik neves gyerekkönyv-kiadó nem meri Tolerancia-sorozatában sem kiadni. Csak onnan jutott eszembe, hogy ismét kiverte a biztosítékot az Egyesült Államokban egy melegekről szóló gyerekkönyv, a The Princes and the Treasure (A hercegek és a kincs).

Ha a szülők nem szeretnék, hogy a gyerekük tudja, mi a homoszexualitás, akkor elzárva kellene őket tartani egy oxigénsátorban ott, ahol még a madár sem jár (tudniillik az állatvilágban is létező jelenség a homoszexualitás). Továbbá az olyan könyveket sem kellene a kezükbe adni, amelyekben erőszak, háború, hazugság, verekedés, halál, csalódás, bukás van, mert ezek is mind-mind olyan csúnya dolgok, amelyek fertőzik a kicsinyek buksiját. Aki szerint viszont van jobb megoldás, mint a nappali közepén máglyát rakni a nekünk nem tetsző könyvekből, és örül, ha gyereke nyitott marad, ismerkedjen meg Trevorral, egy szintén szuper könyv hősével. A könyv nyomán indult Trevor Project az Egyesült Államok legjelentősebb LMBT kamasz segélyszervezete, és képviselői az ENSZ-ben is felszólaltak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top