Szabadidő

A világ 10 legveszélyesebb bűnbandája

Akiknek már az említésétől is méltán borsódzik a legtöbb ember háta! Íme, a valaha volt 10 legveszélyesebb bűnbanda a világból.

A Cosa Nostra – az olasz maffia

A világhírű bűnszervezet, a Cosa Nostra gyökerei Olaszországból származnak, azonban a tőlük eredeztethető bűnügyek áradata New Yorkban is lecsapódott – az alapító tagok bevándorló olaszok voltak. Ma már a Cosa Nostra a leghíresebb maffia a világon: számtalan drogbotrány, gyilkosság és pénzügyi bűntény fűződik a szervezethez, 25 000 tagjuk és 250 000 partnerük van szerte a világon.

A világ 10 legveszélyesebb bűnbandája


A Crips – banditák kékben

Gyilkosságok, rablások, kábítószer-kereskedelem – csak néhány a Crips nevű bűnbanda lajstromáról, akik 1969-ben, Los Angelesben kezdték el a működésüket. Úgy indult az útjuk, mint bármelyik helyi bandáé: fiatal srácok verődtek össze, szövetkeztek, és kissé teátrálisak voltak, kék ruhájuk, és nagy, kék kendőik különböztették meg őket a többi bűnözőtől. Mára úgy kinőtték magukat, hogy 35 000 tagot számlálhatnak!

A világ 10 legveszélyesebb bűnbandája


A Wah Ching – a pénzhuligánok

A kínai bűnszövetkezetet főként a Dub C becenéven ismerik San Franciscóban, ahol az 1960-as években vetették meg a lábukat. Ez a szervezet főlek fiatal férfiakból áll, akik pénzmosásra és más egyéb pénzügyi bűntények elkövetésére szakosodtak Los Angelesben és Ázsia keleti részein. Sajnos túlságosan jól értenek a pénzhez ahhoz, hogy tartósan le lehessen számolni velük, és komoly energiát fektetnek abba, hogy kineveljék az utánpótlást.

A világ 10 legveszélyesebb bűnbandája


A Yakuza – a kínzás mesterei

Yakuza, azaz a rettegett japán bűnszervezet. A tagok semmit nem bíznak a véletlenre: még a saját szeretteikkel is minimálisra csökkentik a kapcsolatukat, hogy azok biztonságban legyenek, mert az ő bűnös világuk nem ismer kegyelmet. Világszerte több mint 102 000 tagjuk van, akik nem rettennek el a válogatott kínzásoktól sem, csak hogy hűségesen követhessék a maffiavezért.

A világ 10 legveszélyesebb bűnbandája


A Bloods – az utcagyerekek példaképei

A hírhedt Los Angeles-i banda 1972-ben állt össze, és úgy kinőtték magukat, hogy a Crips legnagyobb riválisaivá lettek. Különleges ismertetőjegyeik a vörös ruhák és a jellegzetes, szintén vörös arckendők. Igazi menő imázs az övék, a legszegényebb kerületek utcagyerekeinek minden álma, hogy közéjük tartozhassanak, erre alapozva sajátos toborzási taktikát követnek. A tagok egymás között különböző szimbólumokat használva azonosítják magukat, jellegzetes tetoválásokkal, ékszerekkel, ruhákkal.

A világ 10 legveszélyesebb bűnbandája


A 18th Street Gang – bandán belül is gyilkolnak

A 18th Street Gang, ismertebb nevén az M18 Kalifornia legkegyetlenebb bűntényeinek szervezője. A hálózata igen kiterjedt: 120 városban vetették meg a lábukat, több mint 65 000 fő a tagok létszáma. Legnagyobb ellenfelük a szűkös piacon a Bloods és a Crips, a bandák között igen gyakoriak a véres összecsapások, tűzharcok is. Az M18 tagjai brutálisan kemény szabályok szerint élnek, a vezetők pedig hasonló szellemben büntetnek, így bandán belül sem ritkák a gyilkosságok.

A világ 10 legveszélyesebb bűnbandája


A Los Zetas – ahol embert ölni napi rutin

A mexikói Los Zetas egyike a világ leghatalmasabb droghálózatának, és az ő rendszerükben embert ölni napi rutinnak számít a statisztikák alapján. Mexikó-szerte 11 körzetben vannak jelen, tehát az ország legnagyobb területén a Los Zetas az alvilág ura, és az itteni drogbárók kiterjedt kapcsolatokkal rendelkeznek az Egyesült Államok területén is.

A világ 10 legveszélyesebb bűnbandája


Az Aryan Brotherhood – ahová a gyilkosság a belépő

Az Aryan Brotherhood, azaz más néven AB, vagy One-Two bűnszövetkezet termeli ki az Egyesült Államok börtönében sínylődő gyilkosok egynegyedét. A városi legendák szerint ha valaki taggá akar válni, nem kell mást tennie, mint megölni valakit, és magát a tényt bizonyítani a vezetőségnek. Sajnos a bűnszervezet apparátusából ma is 20 000 bűnöző szaladgál szabadlábon az Egyesült Államokban.

A világ 10 legveszélyesebb bűnbandája


A Latin Kings – a csöndes gyilkosok

A legjobban szervezett latin bűnszervezet a világon a Latin Kings, ez 1940-ben alakult meg Chicagóban. Az első tagjai főként Puerto Ricóból származó piti bűnözőkből kerültek ki, akik bandába tömörülve próbáltak érvényesülni. Ma a tagok legnagyobb része mexikói. Ők látszólag nem olyan kegyetlenek és erőszakosak, mint a legtöbb bűnbanda, hiszen főként illegális pénzügyi ügyletekben utaznak, azonban a bérgyilkosságok is a profiljukba tartoznak.

A világ 10 legveszélyesebb bűnbandája


A Mara Salvatrucha – akiknek semmi sem szent

Minden bizonnyal az MS a legkegyetlenebb és legveszélyesebb bűnbanda a világon. Kaliforniából indultak, és napjainkra 70 000 tagot számlálnak. Kábítószer-csempészettel, fekete fegyverkereskedelemmel, emberkereskedelemmel, lopással, bérgyilkossággal foglalkoznak, és sok-sok rendőrgyilkosság is hozzájuk fűződik, szó szerint üldözik magát a bűnüldözést is. Tevékenységük során nem hatják meg őket az áldozatok, a nőket, de a gyerekeket sem kímélik.

A világ 10 legveszélyesebb bűnbandája

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top