Szabadidő

Óriás-toronyugrás lenne a Lánchídról

Megeshet, hogy a 2021-es budapesti vizes világbajnokságon egy speciális, a Duna vizébe telepítendő medencébe a Lánchídról ugranak majd az óriás-toronyugrás résztvevői.

Az ötletet Vígh László, a Nemzeti Sportközpontokat vezető kormánybiztos vetette fel azon a megbeszélésen, amelyet – Gyárfás Tamás FINA-alelnök társaságában – a magyar fővárosban villámlátogatást tett Cornel Marculescuval, a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség (FINA) ügyvezető igazgatójával tartott.

A kormánybiztos szerint a leendő helyszínnek köszönhetően a versenyekről lenyűgözően szép képeket lehetne sugározni a világnak a budai várral, illetve a Parlament épületével a háttérben.

Gyárfás Tamás ugyanakkor jelezte, a szakág itthoni megteremtéséhez szintén ideális helyszín lehet az eredeti tervekben szereplő Balatonfüred is, amelynek polgármestere, Bóka István kész egy állandó torony megépítésére, ami folyamatos lehetőséget biztosítana a gyakorláshoz, ráadásul, akárcsak a 2013-as barcelonai vb-n, szintén “párban” rendeznék meg a nyílt vízi úszás viadalaival az óriás-toronyugráséit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top