Szabadidő

Már tízezren látták a pécsi Leonardo-kiállítást

Ez minden idők legátfogóbb tárlata a reneszánsz zseni mérnöki és tudományos munkásságáról.

Népszerű a pécsi Leonardo-kiállítás: a tárlatot tízezren tekintették meg a nyitás óta eltelt kevesebb mint négy hét alatt. Az Európában először Pécsett látható, szeptember 30-ig nyitva tartó kiállítás a reneszánsz művész mintegy 60 méret- és korhű találmányát mutatja be a Papnövelde utcai Modern Magyar Képtárban és a Káptalan utcai Martyn Múzeumban.

A Leonardo-tárlatra május végéig óriásplakátokon hívják fel a nagyközönség figyelmét az ország tizenhárom megyéjében és Budapesten. A szervezők remélik, hogy a kampány tovább növeli az érdeklődést, és nyáron még több látogatót csalogat a baranyai megyeszékhelyre.

A Leonardo-kiállításnak köszönhetően az elmúlt hetekben mintegy 60 százalékkal nőtt a pécsi Janus Pannonius Múzeumhoz tartozó Vasarely, Zsolnay és Csontváry Múzeum forgalma. Utóbbiban Csontváry Kosztka Tivadar korai műve, A gácsi Forgách-kastély is megtekinthető, amely csereképként került Pécsre a debreceni Modemből.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top