Szabadidő

Péterfy Borival és Kováts Adéllal tér vissza a Terápia

Őszig még várnunk kell az HBO nagy sikerű Terápiájának második évadára, de a csatorna egy nagyszabású sajtótájékoztatón már leleplezte az új szereplőket, sőt azt is megtudtuk, hogy az új részek történetei jócskán elkanyarodnak majd az izraeli eredetitől.

Régi és új

A Bródy House Studios első látásra egy elit budapesti romkocsmának tűnik, és ez nem is áll távol a valóságtól. Ez egy privát klub a belváros közepén, ahová csak a klubtagoknak van szabad bejárásuk. Itt rendezett sajtótájékoztatót az HBO, ahol raklapokból összeeszkábált, de párnákkal kényelmessé tett székeken foglalt helyet a Terápia második évadának szereplőgárdája, köztük régi arcokkal. Az nem volt kérdés, hogy a terapeutát játszó Mácsai Pál, és az ő terapeutáját játszó Csákányi Eszter visszatér, de engem meglepetésként ért (mert nem láttam az alapul szolgáló izraeli sorozatot), hogy a Szamosi ZsófiaNagy Zsolt alakította házaspárt is újra láthatom, csak ezúttal a kisfiukat játszó Surányi Áron társaságában. Ahogy az már az első évadban is történt, a veterán sztárok – mint Máté Gábor vagy Kováts Adél – mellé ismeretlen arcokat (Kurta Niké, Surányi Áron) is szerződtettek, meglepetésként pedig ott volt Péterfy Bori, akinél vagányabb nőt mostanság keresve se lehet találni Magyarországon.

Kováts Adél és Péterfy Bori
Kováts Adél és Péterfy Bori

Új évad, új beosztás

A sorozat kezdési időpontját ugyan még nem árulták el pontosan, de az már biztos, hogy ősszel lesz a debütálás, és néhány karakterpromót már lejátszottak az újságíróknak. Az már biztos, hogy a hétfő Máté Gábor napja lesz, ő egy politikust alakít. Máté hangsúlyozta, hogy számára nem az volt a fontos, hogy a figurája pártja azonosítható legyen, inkább a karakter emberi oldalára koncentrált. Kedden Péterfy Bori kerül sorra, aki egy szörnyen gazdag és szörnyű természetű ügyvédnőt alakít, aki gyerekre vágyik, és korábban is volt dolga Andrással. Szerda a fiatal és szőke Kurta Nikéé, aki csak annyit árult el a karakteréről, hogy egy nagyon zárkózott lányt alakít, aki csak egy számára idegen pszichológus előtt képes megnyílni. Csütörtökön visszatér a Szamosi Zsófi – Nagy Zsolt duó, de a családterápiára most a Surányi Áron játszotta fiukat is magukkal hozzák. A péntek továbbra is Csákányi Eszteré, aki most egy sokkal szakmaibb kapcsolatot ápol Mácsai Pál karakterével, legalábbis az ígéretek szerint. Kováts Adél Mácsai visszatérő gyerekkori szerelmét alakítja majd. Neki nem jutott külön nap, így az ő jelenetei elosztva jelennek meg a többiek napjai között.

Péterfy Borival és Kováts Adéllal tér vissza a Terápia

Semmi sem a régi

A szereplőkön kívül más változások is várhatók. András a válás után elköltözött, így a rózsadombi villa helyett ezúttal egy belvárosi lakásban folytatja a kezeléseit. Ezt egy speckó háttérvetítéses technikával sikerült megoldani, ugyanis a stáb semmiképp nem akarta, hogy a belváros zaja akadályt jelentsen felvételek közben. Máté Gábor meg is jegyezte, hogy nagyon fura volt számára a forgatás, ugyanis az új kameráknak köszönhetően alig volt szükség lámpákra, és ő ilyen sötétben még sohasem forgatott. “Azzal küzdöttem, nehogy elaludjak, mert én ilyen fényviszonyok között pihenni szoktam” – mesélte.

Nemcsak ez a helyszín lesz új, hiszen Csákányi Eszter terapeutája is új helyen rendel. “Egy könyvnek köszönhetően befutott, és ezért a lakása helyett már egy menő rendelőben várja a pácienseit” – magyarázta Csákányi, és azt is megjegyezte, hogy számára ez a forgatás sokkal nehezebb volt, mint az első. “Egy nehéz munka után érkeztem, és nem volt annyi időm felkészülni, mint legutóbb” – mesélte. Az alkotók szerint ezúttal sokkal jobban tudtak figyelni Mácsai Pál figurájának magánéletére, mint az első évadban, és a történetben is sokkal több szabadságot kaptak.

“Nem volt kötelező változtatni, de megkaptuk a lehetőséget, így sok figura sorsánál csak a kiindulópontot vettük át, utána eléggé megváltoztattuk a történéseket” – mondta Gigor Attila, a sorozat egyik író/rendezője. A színészek dolgát leginkább a rengeteg szöveg megtanulása nehezítette. Máté Gábor elmesélt egy történetet Mácsai Pálról, aki a közös forgatáson lenyűgözően tudott hallgatni, és rutinosan húzatta ki a sorait, lévén egy pszichológus sokszor inkább csak figyel, és nem – vagy legalábbis nem annyit – beszél.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top