Szabadidő

“5 év függőség után jöttem le a Facebookról”

A közösségi oldalak már annyira a mindennapjaink részévé váltak, hogy talán észre sem vesszük: függővé váltunk. Kukkolunk, és kukkolnak minket. Bloggerünknek feltűnt függősége, és úgy döntött, szakít a facebookkal.

Szabadság. Szeretem. Bár sokszor hiányzik. Ma délelőtt például ügyet intéztem, és régebben kiírtam, hol vagyok és mit csinálok… Most meg titok. Vagyis, csak annyira titok, hogy az ismerőseim közül nem tudja senki, csak a család és a barátok. Egyébként a dolog attól is érdekes, hogy pont ma kellett valakinek segítenem az ő FB oldalával kapcsolatban :D.

Szóval jól bírom, 5 éves függőséget tettem le. Meg is vagyok magammal elégedve, bár fontolgatom a visszairatkozást, csak nincs kedvem már a faggatózáshoz és a kukkoláshoz. Mármint, amik irányomban történtek… Faggattak a face-en a családi állapotomról, a fiamról, arról mit dolgozom és hogyan, szóval mindenféle dologról, és igazából az én hibám volt, amiért egyes intim kérdésekre is válaszoltam, ahelyett, hogy elküldtem volna az illetőt a sóhivatalba faggatózni. Nincs kedvem ahhoz sem, hogy én nézegessem mások oldalát és összehasonlítsam magam velük…

A teljes cikket a Citromból limonádé blogon találod.

5 év függőség után jöttem le a facebookról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top