Szabadidő

A legjobb március 15-ei programok

Magyarok vására, baba-mama táncház, palóc piac és huszáros hétvége. Nézd meg programajánlatunk a nemzeti ünnepre.

A legjobb március 15-ei programok6. Magyarok vására
Több mint 200 magyar kézműves és termelő érkezik Kiskunhalas városába az ország minden tájáról, hogy megmutathassa portékáját. Feltétel, hogy kizárólag magyar árut hozhatnak, cserébe ingyen árusítóhelyet biztosítanak nekik a szervezők. A jó hangulatról hagyományőrző csapatok gondoskodnak, a néptáncos előadások mellett élőzene, népdalok és alföldi dallamok szórakoztatják a közönséget.

Hol? Kiskunhalas
Mikor?  Március 15.
Mennyi? Ingyenes

A legjobb március 15-ei programokTáncolka – baba-mama táncház
Várják a néptáncra fogékony gyermekeket és szüleiket az Eötvös10 Táncolka programjára. Dalok, táncok, magyar népi gyermekjátékok várnak az ellátogatókra a Csillagszemű Táncegyüttes tagjainak vezetésével. A program 6 éves korig ajánlott a gyerekeknek.

Hol? Budapest, Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér
Mikor? Március 15.
Mennyi? 600 forint

A legjobb március 15-ei programokTavaszi Hérics és Kökörcsin túra
A Baradla-barlang aggteleki Fogadóközpontjától indul március 15-én a Tavaszi Hérics és Kökörcsin túra. A Baradla tanösvény egy szakaszán haladva, a tavasz nyomait keresve, a kirándulás résztvevői lenézhetnek az Ördögszántás egyedi tájképi vonulatáról, visszafelé pedig a túrázók megtekinthetik  az aggtelekiek régi mesterségére és a tájra jellemző mészégetés nyomait, a mészkemencéket.

Hol? Aggtelek
Mikor? Március 15.
Mennyi? 500 forint

A legjobb március 15-ei programokHuszáros hétvége
Március 15-én a szentendrei Skanzen huszáros hétvégére várja az érdeklődőket. A nemzeti ünnep alkalmából lesz  csákó-, kard- és kokárdakészítés,  mákosguba-kóstoló , valamint Fényesebb a láncnál a kard! – 48-as játszótér is, de a Szentendrére ellátogatók  választ kapnak a következő kérdésekre is. Miben és mivel harcoltak honvédeink, valamint a császári-királyi csapatok?  Rézből készült-e Gábor Áron rézágyúja? Nevek közötti bizonytalanság! Görgey vagy Görgei?

Hol? Szentendre
Mikor? Március 15.
Mennyi? Nincs belépő

A legjobb március 15-ei programokPalóc Piac
A Heves megyei Parádfürdőn, a festői szépségű Mátra egyik legszebb részén kézműves- és kirakodóvásárt szervez a Palóc Piac Szervezőinek Baráti Közössége. Lesz kézművesek bemutatója, íjászat, pónilovaglás, lovagi pálya, csatacsillag dobás, dobolás… Magyar terményeket, termékeket előállító gazdák, termelők, gyártók, készítők kínálják portékáikat. Palóc ételek, palóc sörök és ősi magyar vendéglátás várja az érdeklődőket.

Hol? Parád, Parádfürdő
Mikor? Március 15-16.
Mennyi? Ingyenes

A legjobb március 15-ei programokJános vitéz
A János vitéz a Budapest Bábszínház előadása két részben. Petőfi Sándor (1823–1849) a legnagyobb klasszikus magyar költő, az 1848-as forradalom és szabadságharc hőse és hősi halottja. A magyar népmesék világát idéző elbeszélő költeménye 1845-ben jelent meg, és egy csapásra ismertté tette nevét. A magyar iskolás gyerekek a János vitézen keresztül ismerkednek meg Petőfi költészetével, hogy felnőve is hű olvasói maradjanak.  A János vitézt szombaton fél 11-től láthatják az érdeklődők.

Hol? Budapest
Mikor? Március 15.
Mennyi? 1400 forint

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top