Szabadidő

Legyeken élt hetekig egy eltévedt turista

Két és fél héten át kóborolt egy hátizsákos német turista, miután eltévedt a nyugat-ausztráliai Queensland egy lakatlan vidékén.

A 26 éves Daniel Dudzisz február 17-én tűnt el az ausztráliai Queensland állam középnyugati vidékének egy isten háta mögötti táján. Eltévedt egy folyó megáradt partjainál, míg végül egy autós csütörtökön felvette. A rendőrség szerint a férfi a körülményekhez képest jó állapotban volt, amikor megtalálták. “Azzal viccelt, hogy soha nem éhezne meg az ember az ausztrál pusztában, annyi ott légy. Azzal pedig jól lehet pótolni a fehérjét” – mesélte az ABC tévécsatornán Mark Henderson rendőrfelügyelő.

Dudzisznál volt főtt bab és gabonapehely, amikor Windorahból elindult, ám gyorsan elfogytak a készletei, ezután elmondása szerint legyeket evett. A férfi nem kért orvosi ellátást sem, miután megtalálták, csak elég éhes volt a rendőrök szerint.

A fiatal német már két hónapja járta a kontinenst, és rendszeresen jelezte a helyi hatóságoknak, hová indult, mikor várható, ha esetleg eltévedne. A kaland után azonban megfogadta, hogy a főutakról többé nem tér le ismeretlen terepre, bár vándorútját folytatni akarja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top