Szabadidő

Cukiság: kutyák a fotóautomatában

Lássuk, mi történik velük, ha beültetik őket a "fotódobozba".

Az amerikai fotós, a Missouriban élő Lynn Terry elhatározta, hogy két gyönyörű pitbull kutyát – Bumpert és Willist – berak egy fotóautomatába, otthagyja őket, az elkészült fotókon pedig majd kiderül, mit műveltek egymással a “dobozban”. Kíváncsi volt, hogy egy olyan intim közegben, mint egy fotóautomata, hasonlóan viselkednek-e egymással, mint odahaza. A két pitbull egymás iránti szeretete – amelyről a “dobozban” készült képek is tanúskodnak – még meghatóbb, ha megismerjük a történetüket. Bumpert kutyaviadalról mentette ki egy állatvédő szervezet, így került a jelenlegi gazdijához. Pár évvel később egy másik kutyát is befogadott a tulaj: ő Willis, akit a mamája pár héttel azután hozott a világra, hogy 2009-ben sok más ebtársával együtt egy kutyaviadalokat szervező hálózattól megmentették.

Terry rendszerint pitbullokkal (elsősorban kutyaviadalokról mentett pitbullokkal) dolgozik együtt. A fotósorozataival azt szeretné elérni, hogy megváltozzon az emberek véleménye erről a kutyafajtáról, és ne csak a “harci kutyát” lássák bennük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top