Szabadidő

11 tavaszváró könyvújdonság

Hangolódjunk könyvekkel a tavaszra! 11 kötet tele szerelemmel, újjászületéssel, praktikummal és élettel.

11 tavaszváró könyvújdonságThomas Rode Andersen: Dán paleolit (Scolar Kiadó)

A tavasszal együtt itt az ideje annak is, hogy megszabaduljunk a pluszkilóktól, amelyekről természetesen nem mi tehetünk, hanem a zord időben megevett édes sütemények. Az életmódváltás remek eszköze lehet a Dán paleolit című könyv, amelyben a bemutatott ételek kizárólag olyan alapanyagokból készülnek, amilyenekre szervezetünket eredendően programozta a természet. Thomas Rode menüi forradalmian új, izgalmas ízvilágot hoznak a konyhába és az életünkbe is, amikor megtapasztaljuk a közérzetünkben a minőségi változást. A dán sztárszakács örökre felhagyott a tészta, a rizs, a búzaliszt és a cukor fogyasztásával, és ma már csak úgy buzog benne az életenergia. Mit veszíthetünk, ha néhány hétre mi is kipróbáljuk a paleolétet?

11 tavaszváró könyvújdonságKate Alcott: A varrónő

Hogy igazán szerelmes és kalandvágyó hangulatba kerüljünk az első napsugarak érkezésével, pattintsuk fel Kate Alcott A varrónő című könyvét, amely egy fiatal szolgálólány, Tess romantikus története. Egyetlen vágya, hogy ruhák tervezésével és varrásával foglalkozhasson, és az álma, úgy tűnik, valóra is válik: egy világhírű kreátor felfogadja, hogy komornaként kísérje őt a Titanic fedélzetén. Az amerikai boldog élet helyett azonban bekövetkezik a tragédia, és Tess túlélőként szembesül azzal a híreszteléssel, hogy a tervező és ő mások élete árán menekült meg a luxushajóról. Vajon hogy dönt Tess? A sírig cipeli a titkot a férfiért, akit szeret, vagy őszintén, de szomorúan éli tovább az életét? A regényben egy fiatal lány keresi a boldogság útját, egy szörnyű tragédia árnyékában.

11 tavaszváró könyvújdonságCindi Leive: 100 recept, amit minden nőnek ismernie kellene

Ideje, hogy ezen a tavaszon kicsit jobban megismerkedjünk a konyhaművészettel, méghozzá viccesen és szórakoztatóan! A 100 recept, amit minden nőnek ismernie kellene című könyvet azoknak a lányoknak találták ki, akik még messziről nézegetik a fakanalat, és szeretnének vele összebarátkozni. Aki szeretné elkészíteni a Nálam aludt omlettet, a Feszülős farmer kagylót, a Csináljunk gyereket! tésztát, vagy a Vesztegesd meg a kölyköket brownie-valt, annak ezzel a kötettel nyert ügye van!

11 tavaszváró könyvújdonságBerki Judit: Ülök a matracon

Berki Judit új novelláskötete ideális olvasmány ahhoz, hogy egy áprilisi sétánk alkalmával a padon megpihenve adjuk át magunkat valami nagyon könnyednek, nagyon mainak. A kötet egy már nem is annyira fiatal nő párkeresési kálváriájáról szól, és öt évet ölel fel, amelyet lazán kapcsolódva, mégis könnyen követhetően fűzött össze a szerző. A nő ismerkedik az utcán, a társkereső irodában és az interneten is, miközben egészen érdekes alakokat sodor mellé a sors: többek között olyan férfit, aki csak női hálóingben hajlandó aludni, de olyat is, akinek a libidóján már a lingam-masszázs sem segít. Közben segítőkész barátnők hada áll mellette, számos “jó” tanáccsal, nem beszélve a különböző ezoterikus szakértőkről. A kötet tanulságos, és arra is rámutat, ha tavasszal úrrá lesz rajtunk a társkeresési vágy, hogyan vigyázzunk magunkra, milyen jelekre figyeljünk a jelöltekkel kapcsolatban.

11 tavaszváró könyvújdonságIsabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai

Tavasszal gyakran érezzük, jó lenne belevágni valami újba, megvalósítani egy álmot, amit eddig csak dédelgettünk. Remek inspiráció lehet Isabel Wolff Mesés ruhák kalandjai című regénye, amely Phoebe története, a lányé, aki egy vintage ruhaboltot nyit. Úgy érzi, végre révbe ért, hiszen gondosan berendezett álomüzletében az utolsó gombostűig az ő elképzelései szerint működnek a dolgok, azonban öröme mégsem teljes: nem tud szabadulni a múltja démonjától. Egy nap azonban bekopog hozzá egy idős hölgy, aki régi, szép ruháit szeretné eladni neki, és amint beavatja őt a kis kék kabát titkába, Phoebe egyre több párhuzamot érez kettejük sorsában. A hölgy hatására végre képes elengedni a sérelmeit és igazán örülni az életnek. Itt az ideje, hogy vele együtt mi is letegyük mindazt, ami bánt!

11 tavaszváró könyvújdonságTana Vasilková: A másik

A népszerű A pók hálójában című kötet után máris itt az új Tana Vasilková-regény. Újrakezdeni, kilépni valamiből, ami már elromlott, vagy egész egyszerűen befejezni valamit, ami nem való az életünkbe – a szlovák írónő sodró bestseller regényei apropót szolgáltatnak arra, hogy lelki nagytakarítást végezzünk a tavasz beköszöntével. Ilyen olvasmány A másik című kötet is: egy nőről, aki feleség, egy nőről, aki szerető, és egy férfiról, aki kettejük között hánykolódva nem tud dönteni. Vagy mégis? Az életszerű történet erre keresi a választ, a világhír küszöbén álló szerző tollából.

Sophie Jordan: Tűzláng

11 tavaszváró könyvújdonságA romantikus fantasy szerelmeseinek való a Tűzláng, amely a sárkánymítoszra alapoz. A regény hősei a drakik, akik a valaha volt sárkányok leszármazottai, és képesek a metamorfózisra: emberből sárkánnyá változni, és fordítva. A szépséges Jacinda még köztük is különlegesnek számít, csakhogy lázadó természete miatt szülei egy időre az emberek világába száműzik őt. A lány nehezen illeszkedik be, és az egyetlen, aki képes felébreszteni Jacinda egyre gyengülő sárkány-énjét, az a különleges kisugárzású fiú, Will. Hát persze hogy fontossá válnak egymásnak, egymásba szeretnek! A gond pusztán az, hogy a fiatalember családja épp drakikra vadászik! Sophie Jordan regénye remekül ötvözi a Twilight és a Rómeó és Júlia vonzó elemeit – épp eléggé ahhoz, hogy ezt a könyvet, mi, nők, szeressük.

11 tavaszváró könyvújdonságArthur Fleischmann, Carly Fleischmann: Carly hangja

Rügyfakadáskor annak is itt az ideje, hogy felfedezzünk és megértsünk új dolgokat, új világokat. Arthur és Carly Fleischmann regényszerű, mégis ismeretterjesztő kötetében bepillantást nyerhetünk egy autista kislány gondolatvilágába, aki 11 évig képtelen volt kommunikálni a környezetével. Azonban egyszer csak megtört a jég, és Carly beszélni kezdett – igaz, számítógép segítségével, mégis olyan gazdagon és érdekesen, hogy az ebbe a könyvbe kívánkozott. Ebben az igaz történetben egy gyermek a belső démonaival folytatott harcáról mesél, megindítóan, szívbemarkolóan őszintén, gazdag képzeletvilágáról téve tanúbizonyságot. Ez az igaz történet egy mozgalom elindítója is – szimbolikus mese a belső hang, a belső világ létezéséről egy autista gyermek esetében, amely jóval több annál, mint amit a test mutat.

11 tavaszváró könyvújdonságDonne Geer, Ginny Geer: Körömcsodák

A tél végeztével kedvünk támad, ha nem is virágba borulni, de élénk, feltűnő színeket viselni. Persze sokszor nem lehet a ruhatárat egyik pillanatról a másikra lecserélni, de sokat segíthetünk a közérzetünkön és a megjelenésünkön is merész körömlakkokkal. Geerék okos csináld magad!-kötetéből sok-sok könnyen kivitelezhető és nagyon mutatós lakkozási technikát elleshetünk, egyedi, kreatív manikűrt készíthetünk magunknak. A köröm előkészítése, a forma kialakítása, a tökéletes lakkozás, és a színek, minták festésének titkai – a kötetben minden együtt van, ahhoz, hogy a használata után minden szem a kezeinkre tapadjon.

11 tavaszváró könyvújdonságP. D. James: Ártatlan vér

Egy jó krimi is lázba hozhat a virágzás idején: például P. D. James regénye, amelyben Philippa, egy jómódú házaspár által örökbefogadott fiatal lány keresi a vér szerinti szüleit, arról ábrándozva, hogy valójában egy arisztokrata és egy szobalány tiltott szerelmének gyümölcse. A helyzet azonban korántsem ennyire romantikus, hiszen a lány vér szerinti családjának múltja súlyos titkot hordoz magában. Philippa hamarosan ráébred, nem ő az egyetlen, akit érdekelnek a szülei. A lélektani krimi amellett, hogy körömrágósan izgalmasra sikerült, az önazonosságnak és az élet értelmének nagy kérdéseit kutatja. “A krimi műfajában a művészet csúcsa” – így írt a kötetről a The Times.

11 tavaszváró könyvújdonságCassandra Clare: A végzet ereklyéi (Könyvmolyképző Kiadó)

A tavalyi év egyik sikeres moziszenzációjának alapja Cassandra Clare: A végzet ereklyéi négyrészes regénysorozata, amelynek rajongótábora világszinten az Alkonyatéval vetekszik. A történet egy pimasz, vörös, különös lányról, Claryről szól, aki egy átlagosnak tűnő estén elindul barátaival egy New York-i klubba, ahol különös gyilkosság szemtanújává válik. Hamar nyilvánvalóvá lesz számára, hogy a bűntényt nem emberek követték el, a holttest pedig egyszeriben szertefoszlik a semmiben, mintha sosem lett volna. Így találkozik Clary először az Árnyvadászokkal, akiknek az a feladata, hogy a gonosz lényeket, a démonokot és a vámpírokat likvidálják a földön. De mi köze hozzájuk Clarynek? Miként tett szert a lány a Látás képességeire? Rengeteg titok, szövevényes történetvezetés, humor, borzongás és romantika fűszerezi Cassandra Clare bombasiker-sorozatát, melynek kötetei sorrendben: Csontváros, Hamuváros, Üvegváros, A bukott angyalok városa.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top