Szabadidő

Szombaton szerepel az utolsó magyar Szocsiban

A 16 fős magyar küldöttségből utolsóként szombaton Farkas Norbert alpesi síző is befejezi szereplését a téli olimpián.
Fotó: Fotó: Illyés Tibor / MTI
Fotó: Illyés Tibor, MTI

A 21 éves Farkas Norbert, aki óriás-műlesiklásban az 50. helyen végzett, férfi műlesiklásban indul, melynek nagy esélyese a világbajnoki címvédő, az összetett és szakági világkupa-sorozatban is élen álló osztrák Marcel Hirscher. Rajta kívül a favoritok között szerepel az idény egyik felfedezettje, a játékok előtti utolsó szlalomviadalon győztes norvég Henrik Kristoffersen, a legutóbbi vb ezüstérmese, a német Felix Neureuther, illetve a Szocsiban óriás-műlesiklásban harmadik francia Alexis Pinturault.

A nap másik két, nagy érdeklődéssel várt száma a női sífutók tömegrajtos, szabadstílusú 30 km-es versenye és a sílövők férfi 4×7,5 km-es váltóviadala. Előbbiben a 33 éves norvég Marit Björgen és a 31 esztendős lengyel Justyna Kowalczyk összecsapása várható. Az északi versenyző, aki Vancouver legeredményesebb sportolója volt, Szocsiban két aranyérmet nyert, míg riválisa, a szám címvédője egyet. Az immár ötszörös olimpiai bajnok Björgen a 15 km-es üldözéses versenyben és csapatsprintben bizonyult a legjobbnak, míg Kowalczyk a klasszikus stílusú 10 km-en.

A biatlonosok utolsó versenyszámában a téli játékok legeredményesebb sportolójának számító Ole Einar Björndalen vezette norvég váltó a nagy esélyes, már csak azért is, mert csak az északiak négyesében szerepel két olyan versenyző, aki egyéni számban nyert Szocsiban: az összesen 8 arannyal, 4 ezüsttel és 1 bronzzal rendelkező, 40 éves élő legenda a 7,5 km-es sprintben, míg Emil Hegle Svendsen a tömegrajtos versenyben lett első, továbbá mindketten részesei voltak a vegyes váltó sikerének is.

Ezenkívül még négy számban hirdetnek győztest: a gyorskorcsolyázóknál a női és férfi csapatüldözéses versenyben, míg a hódeszkásoknál a női és férfi párhuzamos műlesiklásban osztanak érmeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top