nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Aszteroida suhant el a Föld mellett

Aszteroida suhant el a Föld mellett

Három futballpályányi nagyságú volt.
NLCafé
f Ajánlom

Az aszteroida másodpercenként 43 ezer kilométeres sebességgel haladt el a bolygónk mellett a greenwichi középidő szerint hajnali két órakor – ismertették a Slooh Space Camera weboldalán. A Dubaji Csillagászati Csoport azokat a fényképeket is közölte, amelyeket az űrteleszkóp az égboltnak arról a részéről készített, ahol az aszteroida elhaladt, a csillagok fénye miatt azonban nehezen észlelhetőnek bizonyult a jelenség. A 270 méteres kisbolygó 3,4 millió kilométerre közelítette meg a Földet.

Forrás: //events.slooh.com
Forrás: events.slooh.com

Az oroszországi Cseljabinszk fölött éppen egy évvel ezelőtt (február 15-én) robbant fel egy másik aszteroida. A robbanás okozta légnyomás miatt kitörtek az ablakok, számos épületben keletkezett kár és 1200 ember sérült meg.

A cseljabinszki régió illetékesei szombaton a meteorit darabkáival akartak kedveskedni a szocsi olimpia minden érmesének, ám a Nemzetközi Olimpiai Bizottság az utolsó pillanatban lefújta az ajándékozást, és úgy határozott, hogy arra csak a játékok után kerülhet sor egy külön rendezvény keretében.

Megosztás Facebookon