Szabadidő

Vissza a természetbe – ilyen lesz idén az Oscar-fogadás

Az Oscar-gálát követő hagyományos fogadás, a Governor’s Ball legalább annyira fontos, mint maga a díjátadó. Nem csoda hát, hogy a pazar parti ízletes fogásaiért Wolfgang Puck mesterszakács felel, míg az esemény producere Cheryl Cecchetto lesz. Nézzük a részleteket!
Esélyesek: Oscar-jelöltek 2014-ben

Az estély minden pillanatát precízen megtervezik, így a dekorációt, a szórakoztató programokat és a bálon dolgozók megjelenését is. Mindezekért egy jelmeztervező, Jeffrey Kurland a felelős, aki maga is Oscar-esélyes volt 1995-ben. A magyar filmrajongók emlékezhetnek nevére például A diktátor című filmből, de filmográfiája olyan hosszú, hogy felsorolni is nehéz lenne. A legutóbbi film, amelyben Kurland dolgozott, a George Clooney főszereplésével forgatott Tomorrowland – nemsokára mozikba kerül.

Idén az Oscar-gálán a látványtervezők visszatérnek kicsit a természet bűvkörébe, ami alapvetően jellemzi a mostani kaliforniai gondolkodást. 2014-ben az Oscar-bál témakörének fantázianeve a Transcendent Wonder of Nature, amit valahogy úgy fordíthatnánk, hogy a Túlvilági Természet Csodája. A belsőépítész függőleges kerteket hoz létre, klasszikus, elegáns vonalvezetéssel; egy olyan találkahelyet szeretnének biztosítani a díjazottak és a vendégek számára, ahol a csillagok alatt ünnepelhetik saját ragyogásukat.

Megnézem
Összes kép (1)

Puck mesterszakács mindehhez 50 különféle ételt álmodott meg. Az estély teljes ideje alatt apró ínyencfalatokat szolgálnak fel. Mindenki örömére idén is szervírozzák az Oscar-kedvenc füstölt lazacot, de a fekete szarvasgombával megbolondított csirkés pite, az ötféle fűszerrel ízesített ropogós garnélarákgombócok, a sültcsirke-falatkák fehér kukoricalepénnyel és természetesen a vegetáriánus fogások sem hiányozhatnak a kínálatból. A húst nem kedvelők számára Puck olyan specialitásokkal kedveskedik, mint a narancsos-sárgarépás gazpacho, a tarogyökér-taco avokádóval vagy a vajdió vadrizzsel. Lesz külön “tésztacsapat” is, Della Gossett vezetésével, és persze a desszertekhez is külön felügyelőt neveznek ki Jason Lemonnier személyében. A cukrászcsapat főleg szezonális desszertekkel készül, mint például a csokoládéba mártott epres sajttorta vagy a citromos panna cotta. De lesz csokoládés pattogatott kukorica is, hogy el ne felejtkezzünk a mozik hangulatáról. Különleges ünnepi tortával is készül a konyha: a 86. Oscar-fogadáson ezúttal Puckot is megünneplik, tiszteletére szervírozzák a desszertet, mert húsz egymást követő évben tálalta a menüt a Governor’s Ball vendégei számára.

A Governor’s Ballra a Ray Dolby báltermében kerül sor, a Hollywood Highland Center legfelső szintjén a közvetlenül az Oscar tv-közvetítése után, idén március 2-án.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top