Szabadidő

Programok vasárnapra: Babszem Jankó és Hippolyt

Matinékoncertek, bábjáték és Hippolyt. Vágjunk bele a vasárnapba!

Matinékoncertek: Új szelek Mannheimban
Programok vasárnapra: bábjáték és HippolytMa, amikor sokat hallunk a szerzői jogokról, és törvények védik azokat, furcsának tűnik, hogy régebbi korokban milyen szívesen kölcsönöztek egymástól témákat a zeneszerzők. A Müpa iskoláskorúaknak szóló koncertsorozatában olyan zenekarra írt műveket hallunk, amelyek mindegyike egy kölcsönvett téma változataira épül. A műsor különlegessége, hogy ez alkalommal a változatok mellett az eredeti művek is elhangzanak, lehetőséget kínálva az összehasonlításra.

Hol? Budapest
Mikor? Február 16.
Mennyi? 1500 forint

Babszem Jankó bábjáték
Programok vasárnapra: bábjáték és HippolytA pöttömnyi, mégis nagy erejű, furfangos legénykéről többféle klasszikus és népmesei változat olvasható. A szegedi Bábszínház mostani előadásában mindegyikből kapunk ízelítőt. Sőt eleddig ismeretlen, furcsa helyekre kalandozunk: megcsodálhatjuk Jankó egéridomár-tudományát és ámulhatunk légtornászügyességén. A babszem méretű világutazáshoz Figurás Palkó műterme szolgáltatja a helyszínt, a mesebeli fotográfus barátai pedig fáradhatatlanul muzsikálnak izgő-mozgó mesehősünk mókás történetéhez.

Hol? Szeged, Kövér Béla Bábszínház
Mikor? Február 16.
Mennyi? 900–2700 forint

Hippolyt, avagy a nagypolgári villa mellé jár az ezüst kiskanál
Programok vasárnapra: bábjáték és HippolytAz előadás Zágon István darabján alapszik, ennek nyomán írta Nóti Károly az 1931-es film forgatókönyvét, de a produkció nem a filmet dolgozza fel, hanem az eredeti művet. Ha valaki a Rózsadombon kényszerül villát venni, annak az élete csőstül megváltozik: a Rolls Royce-szerviz egy rablás, a vörös kaviár méregdrága, a Dom Perignon pezsgő borsos…

Hol? Budapest, Belvárosi Színház, délelőtt 11 óra
Mikor? Február 16.
Mennyi? 3900–5500 forint

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top