Szabadidő

Justin Bieber angyalként száll le közénk

A kanadai szupersztár, a botrányait elpalástolandó, egy önmosdató filmmel próbál a csúcson maradni, amiben a hosszú magyarázkodásokat rövid koncertrészletek szakítják meg. A Justin Bieber – Believe című film szerint a következőkért kellene imádnunk a Baby című megasláger előadóját.

Jó akart lenni, de már elmúlt
A filmet tavaly decemberben mutatták be az Egyesült Államokban, de valószínűleg nem lesz sok hatása az énekesről alkotott képre, ugyanis már január közepén tojással dobálták meg Bieber egyik szomszédjának házát Justin háza irányából, és a kiérkező rendőrség akkor kokaint talált a sztár otthonában. Ezt még megúszta, mert csak az egyik vendégét tartóztatták le, de január vége felé Miamiban érték tetten ittasan, illegális autóversenyzés közben, ráadásul a sztár elismerte, hogy az alkohol mellett füvezett, és vényköteles gyógyszert is fogyasztott.

Mennyből a Bieber…

A film rögtön úgy kezdődik, hogy a teljesen hófehérbe (Igen, a tisztaság színe. Nem, nem narancssárga rabruhába.) öltöztetett énekes hangszerekből összerakott (mert ő ZENÉSZ) gigászi angyalszárnyakon ereszkedik le az őt fanatikusan imádó közönsége közé, és elvárja, hogy higgyünk benne.

Justin Bieber angyalként száll le közénk

Nem popsztár: zenész

A filmből megtudtam, hogy a popsztár csak a hírnévért és a pénzért űzi az ipart, míg a zenész azért, hogy egyre jobb dalokat szerezzen, és egyre jobban énekeljen. Bieber zenész cimbijei szerint a kanadai srác egyértelműen az utóbbi kategória, mert ha csak a pénzért csinálná, már rég abbahagyhatta volna, hiszen annyi van neki, hogy az nyugdíjas koráig elég. Legalábbis szerintük.

A szülei szeretik őt, jó nevelést kapott

Bieber szerint ő részben azért is jó ember, mert gyerekként vasárnapi iskolába is járt, bár arról még nem olvastam statisztikákat, hogy ez a két dolog egyenesen következne egymásból. Saját bevallása szerint jó nevelést kapott, bár a filmben megszólaló szülei furcsa módon nem tűnnek sokkal idősebbnek és érettebbnek a fiuknál, de lehet, hogy csak túl jó volt a sminkjük.

Nem hirtelen haragú s*ggfej, neki is van szíve

Állítólag nem hobbija az őt követő fotósok megverése, hanem szándékosan provokálják őt. A filmben van egy pillanat, amikor egy angol ultra akarja őt visszaküldeni Amerikába, ám Bieber nem engedi el a bántó szavakat a füle mellett, hanem neki akar menni, és a saját testőrei tuszkolják vissza a kocsijába. Mondjuk nem sok pénzt tennék Justinra, ha tényleg bunyó lett volna belőle…

Justin Bieber angyalként száll le közénk

Ingyenjegyeket osztogat a rajongóknak

Bieber turnéstábjának régi szokása, hogy telt házas koncerteknél nagyjából száz jegyet mindig félretesznek, és a stáb egy tagja álruhában kimegy tök ingyen elosztogatni a kint rekedt fanok között, akik ennek úgy örülnek, mint én örülnék, ha valaki hozzám vágna egy piros-fehér Mini Coopert. Ez mondjuk tényleg jófejség, bármilyen cinikus vagyok, el kell ismernem.

Hangos jótékonykodás

Az egyik legátlátszóbb módja a sikamikálásnak, ha beteg embereknek segítünk a kamerák kereszttüzében, műmosolyok, műkönnyek és művi érzelemnyilvánítások kíséretében. Addig rendben is van a dolog, hogy Bieber egy hatéves, nagyon beteg rajongóját meglátogatja, eltölt vele egy-két órá,t és meghívja a koncertjére, de hogy mindebből egy érzelmes zenére összevágott, negyedórás blokkot tesz a filmjébe, és a kislány halálhíre után a koncertje közben “spontán” módon sír, és küld neki dalt, az már kicsit több a soknál. Ha valaki jót cselekszik, azt tegye szerényen!

Jobban imádja a saját kockás hasát, mint a rajongói

A filmből az is kiderül, hogy Bieber valósággal szerelmes a saját kockahasába. Egy csomószor kapja le a felsőjét, csak hogy feszítsen egyet, a koncerteken pedig láthatóan azt a pillanatot élvezi a legjobban, amikor a pólóját felemelve a rajongói sikolyok igazán dobhártyarepesztővé válnak.

Ő nem fog összeomlani, mert nem

A film egyik jelenetében a turnéstáb tagjai azt ecsetelik neki, hogy szinte törvényszerű, hogy a tini popsztárok (Britney, Michael Jackson…) előbb-utóbb megzuhanjanak, de ő makacsul kitart amellett, hogy vele ez egyszerűen nem történhet meg. A magyarázat: mert nem.

Justin Bieber angyalként száll le közénk

No alcohol, no cocain, no girls

A film nagyon vigyáz arra, hogy Bieber jófiús imidzse megmaradjon. Egyszer se látjuk őt alkoholt inni, egyetlen táncosnője melléről se szív fel kokaincsíkokat, és a csajozási szokásai se kerülnek terítékre, de annyit azért elárul (persze név nélkül), hogy volt már szerelmes, és már neki is törték össze a szívét. Hogy ez a brazil prosti meglátogatása előtt vagy után történt, nem tudni.

Mindenki tiszteli és becsüli őt

A filmben csak és kizárólag olyan zenészkollégák, turnészakemberek, koreográfusok és táncosok szólalnak meg, akik a legmélyebb tisztelet hangján képesek beszélni Bieberről. Most vagy tényleg nem léteznek olyanok, akik ne lennének odáig érte, vagy őket ügyesen kivágták a filmből.

Nem él normális életet, nem is lehet normális

A turnézással és a népszerűséggel járó élet minden, csak nem normális – állítja a film. Elmondják, hogy Biebert időnként kocsik csomagtartójában szokták kicsempészni a hotelből például fagyizni, és abból is kapunk egy kis ízelítőt, hogy milyen érzés egy olyan autóban ülni, amit körbevesznek és megrohamoznak a megvadulva sikoltozó rajongók. Csak annyit mondok: pokolian félelmetes.
 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top