Szabadidő

Valentin-hét a tévében

Az elkövetkezendő hét rózsaszínben, repkedő szívecskékkel, csokihalmok között fog telni: pénteken Valentin-nap, de hétfőn még tombol a horror.
The Walking Dead
The Walking Dead

Hétfőn még a borzongás és a horror hódít a szerelem helyett. Fő ajánlatom a múlt héten indult új, magyar nyelvű sorozatcsatorna, a Fox bemutatója: The Walkind Dead első évad első (22.00-től) és második (22.45-től) rész. Az utóbbi évek egyik legnagyobb tévésorozat-világsikeréről beszélünk, annak ellenére, hogy ez egy erősen utópisztikus, borongós és borzongató zombitörténet, vaskos 18-as karikával. Előtte, mintegy ráhangolódásképpen, egy X-akták-epizód; Gyilkos csótányok (Viasat6, 21.00), vagy a Hidegsebész második évadának első része (Story4, 21.05), veszteségekkel és új karakterekkel. Alternatív, értelmiségi program ma estére a Soha, sehol, senkinek (m3, 22.30) című remek magyar történelmi dráma, a második világháborút követő kitelepítések bonyolult témakörében.

Da Vinci démonai
Da Vinci démonai

Keddre a már futó Da Vinci démonait (Fox, 21.00/22.00) ajánlom, ami még csak a második résznél tart, így megéri bekapcsolódni, mert egy színvonalas, izgalmas sorozat ez a zseniális Leonardo kevéssé ismert hétköznapjairól. Hasonló műfaj, csak jó néhány száz évvel korábbi történet a Spartacus (Viasat3, 21.20) című minisorozat, címszerepben Kovács dokival, vagyis Goran Višnjićcsel. Félix és Lola (Duna, 22.05) különös sztorija ezzel szemben egy mai, oké, tegnapi történet, melyben Lola (Charlotte Gainsbourg) az orránál fogva vezeti be a fiút a bűnbe. Franciás, füstös, sejtelmes hangulatokkal. Egy tehetséges magyar filmrendező, Mattyasovszky-Zsolnay Bálint A rajzoló (m1, 23.15) címmel készítette el bemutatkozó tévéfilmjét, melyben egy rendőrségi fantomképrajzoló a rajzaiból kibontakozó, egyre pontosabb kép alapján jár végére egy sorozatos erőszaktevő ügyének. Főbb szerepekben Kocsis Gergelyt, Borbély Alexandrát és Pelsőczy Rékát, a Katona József Színház művészeit láthatjuk.

 

12 majom
12 majom

Szerdán először Jake Porway matematikus igen szórakoztató számításainak figyelembevételével találjuk ki, Hogyan legyünk milliomosok? (National Geographic, 20.00). Majd ki-ki becsatlakozik kedvencéhez, a Szulejmánhoz (RTL Klub, 21.50), vagy a Downton Abbey-hez (Story4, 21.05), illetve a Rózsák harcához (Story4, 22.05). Maradhatunk a hét eleji apokaliptikus hangulatban is, ehhez pont megfelel Milla Jovovich és a teljes pusztulás a Kaptár 3.-ban (TV2, 22.40), de még inkább Bruce Willis és Brad Pitt a 12 majomban (Viasat3, 21.20), Terry Gilliam éjsötét lázálmában.

 

Moszkva tér
Moszkva tér

Csütörtökön tesztelhetjük, hogy Fábry (m1, 20.20) vajon vicces-e még? Mivel tombol a síszezon, és talán igen sokan meg is engedhetik maguknak, hogy elugorjanak a szomszédos hegyekbe síelgetni egy kicsit, tanulságos lehet megtekinteni a valós eseményeket feldolgozó Hegycsuszamlás (FEM3, 21.30) című ausztrál filmet, melyben a szó szerint földindulás temetett maga alá egy síelni szándékozó turistákkal teli síközpontot. Már a késő éjszakába száműzve kerül adásba Török Ferenc korszakos nemzedéki filmje, a Moszkva tér (Duna, 23.45), aminél pontosabban azóta sem fogták meg magyar filmben a rendszerváltás lényegét.

 

Szerelempatak
Szerelempatak

Pénteken semmiképpen ne hagyjuk ki a magyar film legfrissebb nemzetközi sikerét, Sós Ágnes Szerelempatak (HBO, 19.45) című rendhagyó dokumentumfilmjét, melyben egy magyar ajkú romániai falu lakosai mesélik el szexről és szerelemről, a vágyról és a beteljesülésről alkotott gondolataikat. A Downton Abbey rajongói számára lehet érdekes elsősorban a ma induló Az Adlon hotel (m1, 20.25) című német minisorozat, mely gyakorlatilag az egész huszadik század történetét fogja át egy család és egy elegáns szálloda sorsán keresztül. Hasonló időintervallumot ölel át Valentin-napján a Különleges Valentin-nap (Story4, 21.05) című romantikus dráma is, mely mi másról szólna, mint az örökké tartó és elpusztíthatatlan szerelemről. Johnny Depp is amolyan szerelmes típusnak tűnik, a Betépve (Viasat3, 21.20) című filmben azonban nem éppen ezt az arcát mutatja – ezúttal egy narkódíler felemelkedését, tündöklését és bukását játssza el egy igazán remek filmdrámában. A Fogadom (TV2, 22.40) című filmben azonban visszatérünk a mai nap tematikájához: Paige (Rachel McAdams) és Leo (Channing Tatum) őrülten szerelmesek, ám Paige egy autóbaleset következtében amnéziás lesz, és semmire nem emlékszik korábbi életéből. Leo azonban gigászi küzdelmet folytat szerelmükért…

 

Titanic
Titanic

Szombaton még javában zajlik a Valentin-nap által keltett hullámverés. Bizonyság erre a habokból feltűnő Titanic (RTL Klub, 19.30), és a hajóorrban ott látjuk Leót, ahogy átkarolja Kate-et, hajuk Céline Dion hangjával együtt száll a szélben… Ezalatt A vasmacska kölykeiben (RTL II, 19.55) Goldie Hawn lesz nagyon szerelmes Kurt Russellbe. Az Ilyen még nem volt (TV2, 20.00) című komédiában elképzelhetetlen, hogy a munkamániás, sikeres fekete ügyvédnő olyan badarságokra pazarolná drága idejét, mint randevú, szerelem és effélék. Ilyen még nem volt, de az még nem biztos, hogy nem is lesz, hiszen egy sármos, bongyori hajú kertépítész (a Mentalistából ismert Simon Baker) jelenik meg a képben… A Steven Soderbergh rendezte Szemből telibe (Story4, 21.25) tulajdonképpen a Szex, hazugság, videó folytatása, egy nap és néhány elrontott kapcsolat története, többek között Julia Robertsszel és Blair Underwoodal. Szőrén-mentén még a Valentin-napi vigasságokhoz tartozik a Hisztéria (HBO, 21.40) című komédia is, melyben egy ifjú orvos (Hugh Dancy) bizonyos altesti masszázzsal próbálja enyhíteni hisztériával diagnosztizált női betegeinek problémáit.

 

A Nagy Duett
A Nagy Duett

Vasárnap este legtöbben nyilván A Nagy Duett idei második adását (TV2, 20.00) fogják nézni. Alternatívája az Egy ismeretlen férfi (RTL Klub, 20.00) lehet, akit természetesen ismerünk, Liam Neesonnak hívják, és itt valójában egy olyan férfit alakít, aki egy autóbaleset utáni kómából ébredve egy ismeretlen világban találja magát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top