Szabadidő

Mozaik Múzeumtúra: múzeumba járni menő!

Szokatlan múzeum-népszerűsítő kampány indult február elsején Mozaik Múzeumtúra címmel, a cél, hogy az ifjúság élvezze a múzeumba járást, megismerje a hazai múzeumokat, és gyakrabban látogassa őket (és persze a kevésbé fiatalok is).

A célt pedig egy újszerű megoldással próbálják elérni: elkészült egy múzeumos matricagyűjtő füzet, amibe persze vásárolni is lehet a matricákat, de a teljes pakk csak akkor lehet meg, ha a programban szereplő múzeumokból legalább négyet meglátogat a résztvevő, mert csak ott helyben, a belépőjegy mellé kapja meg a hiányzó darabokat. Az első 1000 jelentkező és a megfelelő matricahátlapokat visszaküldő garantált ajándéka például egy féléves National Geographic előfizetés is, ez elég vonzó ajándék lehet kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A program országos, 300 múzeum és kiállítóhely vesz részt benne, a listát ezen az oldalon találjátok. Mobilapp is készült a Mozaik Múzeumtúrához, androidra már elérhető, az ios-re még várni kell kicsit. Múzeumba járni menő, és végre egy olyan matricaalbumot is töltögethetünk, ami időtálló és kulturális vonatkozású. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top