Szabadidő

Az 5 legjobb jelenet Philip Seymour Hoffman munkásságából

A tragikus hirtelenséggel elhunyt Oscar-díjas színészt számtalan jelentős szerepben láthatta a nagyközönség. Bár csaknem lehetetlen egy ekkora életművet néhány jelenettel bemutatni, mi mégis kiválasztottuk a kedvenceinket.

Philip Seymour Hoffman egyszer ezt nyilatkozta: „Amikor néha a forgatáson valaki megkérdezi tőlem, hogy jól érzem-e magam, elfog a kísértés, hogy azt mondjam: nem, egyáltalán nem. Semmi szórakoztató nincs az egészben. Tudod mi lesz a mókás? Amikor kész, és tudom, hogy ki*** jó munkát végeztem, és tudom, hogy az emberek kaptak valamit tőlem. Akkor majd jól érzem magam. Nagyon jól.” Összegyűjtöttük, mi mikor kaptuk tőle a legtöbbet.

Kótyagos szerelem (2002)
Egy Paul Thomas Anderson által rendezett darab – a rendezővel Hoffman összesen öt alkalommal dolgozott együtt –, amelyben Adam Sandlerrel küldik el egymást melegebb tájakra, szépen artikulálva.

A boldogságtól ordítani (1998)
A színész így nyilatkozott saját testalkatáról: „Sokan elsőre azt mondják rólam: kövér. Ami annyira könnyű, annyira felszínes. Vagy zömök. Sápadt. (…) De sosem tartanak vonzónak. Várok valakire, aki legalább azt mondja: aranyos. De senki se mondja.” Íme, az ikonikus jelenet, amiben az ő és Lara Flynn Boyle (Twin Peaks) telefonszexe válik valósággá. Egyszerűen kolosszális.

Capote (2005)
A szerep kedvéért teljesen átalakult. Rengeteget fogyott, és időt nem kímélve tanulmányozta az íróról fennmaradt hanganyagokat, így a végén már rá sem lehetett ismerni. Nagyon kijárt az Oscar!

 

Még két emlékezetes jelenet Philip Seymour Hoffman filmjeiből a Mozi24 oldalon!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top