Szabadidő

Duci Disney hercegnőért indult petíció

Ezrek csatlakoztak egy tinilány kezdeményezéséhez.

Jewel Moore
Jewel Moore

„Azért indítottam ezt a petíciót, mert fiatal, duci lány vagyok és tudom, hogy sok duci lány és nő küzd önbizalomhiánnyal, ezért szükség van pozitív plus-size karakterekre a médiában. Tanulmányok kimutatták, hogy egy gyermek önbizalma szoros összefüggésben van azzal, hogy mennyiben képviselik a médiában. Ha a Disney alkotna egy duci női főhőst, aki olyan ragyogó, csodálatos és emlékezetes, mint a többiek, az rengeteget jelentene azoknak a duci lányoknak, akiket olyan képekkel bombáznak, amiktől csúnyának érzik magukat csak azért, mert nem illenek bele a vékony szabványba” – fogalmazott Jewel Moore, egy amerikai középiskolás, aki online petícióval szeretné elérni, hogy a Disney egyik következő hercegnője egy duci női figura legyen.

A petícióhoz  néhány nap alatt közel tízezren csatakoztak, és a kezdeményezés  rengeteg pozitív visszajelzést kapott mind az internetezőktől, mind pedig a média részéről. A Disney Studios azonban egyelőre még semmilyen formában nem reagált rá.

Ha te is egyetértesz a petíció céljával, és szeretnél csatlakozni hozzá, ide kattintva megteheted.

Forrás: Jezebel

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top