Szabadidő

Három tuti program vasárnapra

Ha egy kicsi komolyzenére vagy csak kikapcsolódásra vágysz a gyerekekkel, még nincs késő, a hét utolsó napján elérheted ezeket is.

Bach-maraton
Három tuti program vasárnapra2008-ban, az első maratonon Pjotr Iljics Csajkovszkij műveit hallhatta a közönség. A tizenegy hangversenyből álló, különleges műsorú és hangulatú, reggeltől estig tartó, az életmű keresztmetszetét bemutató sorozat minden várakozást felülmúló nagy sikert aratott. A következő években a rendezők Dvořák, Beethoven, Schubert, Mozart, illetve Bartók műveiből állították össze a maratonok műsorát. A 2014-es maraton főszereplőjéül Fischer Iván a zenetörténet egyik legnagyobb géniuszát, Johann Sebastian Bachot választotta.

Hol? Budapest
Mikor? Február 2.
Mennyi? 990–8910 forint


Miskolczi vásár

Három tuti program vasárnapraA letűnt korok tárgyai között a nézelődő úgy érzi magát, mintha visszalépett volna az időben. Nézelődés közben fedezi fel, hogy ezeket a tárgyakat az ő nagyszülei használták, valaha az ő családjukban is ültek ilyen asztalnál éppen ilyen székeken, ittak hasonló kávéscsészékből a felnőttek, ették a kuglófsütőben sült kalácsot, s közben hallgatták a tölcséres gramofonokból áradó zenét. A vásár forgataga így varázsolja el az embereket, nézelődés, szemezgetés közben visz vissza mindenkit a gyökerekhez. A régiségek mellett kézművestermékeket és gasztronómiai specialitásokat is vásárolhatunk.

Hol? Miskolc
Mikor? Február 2.
Mennyi? Nincs belépő


Kalandok Zenebóniában

Három tuti program vasárnapraKlimpala, Vonyiga és Pikula, a három vidám és csintalan zenebarát együtt játszik a tisztáson, amikor felhangzik Fülesemmi, a gonosz varázsló hangja: az átok elsodorja egymástól a játszótársakat. Az összhangot felváltja a káosz. Vajon találkoznak-e újra? Ehhez három próbát kell kiállniuk, és ebben a kis közönség számára is akad majd fontos feladat. A hangszeres mesejátékot a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Színházban nézhetik meg kicsik és nagyok.

Hol? Székesfehérvár, Vörösmarty Mihály Színház
Mikor? Február 2.
Mennyi? 950 forint
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top