Szabadidő

Betiltották A Wall Street farkasát Kenyában

Nem lehet árusítani, bemutatni és forgalmazni az országban.

Betiltották Martin Scorsese A Wall Street farkasa című, Oscar-díjra jelölt filmjét Kenyában. „Mindennek van határa, úgy gondoljuk, a kenyai közönség jobbat érdemel” – indokolta döntését a kenyai cenzúratestület, kilátásba helyezve, hogy a rendelkezés megsértői büntetésre számíthatnak.

Martin Scorsese filmjét, amely egy csaló bróker tündöklését és bukását ábrázolja Leonardo DiCaprióval a főszerepben, számos kritika érte drogos és erotikus jelenetei, valamint a párbeszédekben elhangzó rengeteg káromkodás miatt. A rendező a bírálatokat azzal hárította el, hogy filmje „egy dekadens ámokfutó gondolatébresztő portréja”.

Több ázsiai és közel-keleti országban is cenzúrázták a produkciót, Dubajban a majdnem háromórás filmet 45 perccel csonkították meg.

Az amerikai filmakadémia azonban beszavazta a legjobb film kategória Oscar-jelöltjei közé, és DiCaprio alakítását is jelöléssel ismerte el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top