Szabadidő

Eltévedt egy család a Börzsönyben – reggel találták meg őket

A Börzsönyben, a szabad ég alatt töltötte hétfőre virradóra az éjszakát egy apa két, tíz év körüli gyermekéve. Reggel találták meg az eltévedt családot.

A férfit, a kisfiút és a kislányt reggel 7 óra körül találták meg az erdőben a kutyás mentők, a rendőrök és az erdészek, a családnak az ijedtségen kívül más baja nem esett.

A férfi a két gyerekkel vasárnap délután indult el kirándulni a Királyrétről, de amikor rájuk sötétedett, eltévedtek. A segélyhívás este 11 órakor futott be tőlük a nagyhideghegyi turistaházba, ezt követően nagy erőkkel kezdték meg felkutatásukat. Az akcióban a kutyás mentőkön kívül részt vettek a váci és a készenléti rendőrök, a Katasztrófa-elhárítási Csoport, illetve a helyi erdészek is, összesen mintegy hatvanan.

A család nem sérült meg, ugyanakkor megviselte őket a -6 fokos erdei éjszaka, ezért a mentők a váci kórházba szállították őket megfigyelésre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top