Szabadidő

Akik a legtöbbet koncertezték össze 2013-ban

Közzétették a 20-as toplistát.

A Bon Jovi amerikai rockegyüttesé volt 2013. legjobban jövedelmező turnéja. A New Jersey-i banda világkörüli turnéja összesen 259,5 millió dolláros (56 milliárd forint) bevételt hozott. Az együttes ezzel a Pollstar magazin éves koncertbevételi toplistájának élére került, és egyben saját turnébevételi rekordot könyvelhetett el.

A második helyen végző Beyoncé idén összesen 188,6 millió dollárt koncertezett össze. Az amerikai énekesnő a múlt héten fejezte be turnéját Brooklynban. A húszas lista legjobb ötös mezőnyéhez tartozik még Pink, a visszavonulást fontolgató Justin Bieber és Bruce Springsteen.

A globális koncertipar rekordévet könyvelhetett el idén: a top húsz koncertsorozat összesen 2,43 milliárd dolláros bevételt produkált az előzetes jegyeladásokkal. Tavaly ugyanez a szám 1,96 milliárd dollár volt.

A Pollstar legjövedelmezőbb húszas listájába Taylor Swift, Elton John, Rihanna, a Depeche Mode és a One Direction is bekerült. A The Rolling Stones visszatérő turnéja a tizenkettedik helyre repítette a csapatot, ezzel egy hajszállal maradt le a letartóztatott Greenpeace-aktivisták mellé állt Paul McCartney mögött.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top