Szabadidő

Magyar fotósnő nemzetközi elismerése

Zsirmon Réka magyar természetfotós kapta a National Geographic idei pályázatának egyik elismerését.

A 125 esztendős National Geographic emberek, helyek és természet kategóriában meghirdetett, a világ egyik legrangosabbjának számító pályázatára több mint 150 országból több mint 7 ezer fényképet neveztek. A természet kategória győztese a fődíjat is elnyerő Paul Souders lett. A seattle-i fotós a befagyott Hudson-öbölben fényképezett, jeges víz alól felsejlő jegesmedveképével győzte meg a zsűrit. Souders a tízezer dolláros (2,2 millió forintos) fődíj mellett meghívást kapott a National Geographic washingtoni főhadiszállására, ahol részt vehet a 2014. januári éves fotószemináriumon.

Forrás: //photography.nationalgeographic.com
Paul Souders győztes fotója, forrás: photography.nationalgeographic.com

 

Az emberek kategóriában a legjobb portrét a dán Cecile Baudier készítette Together, Alone (Együtt, egyedül) címmel egy 15 esztendős ikerpárról.

Forrás: //photography.nationalgeographic.com
Cecile Baudier alkotása, forrás: photography.nationalgeographic.com

 

A malajziai Adam Tan pedig a Long Road to Daybreak (Hosszú út hajnalig) című, helyek kategóriában pályázó fotójával lett díjazott.

 

Forrás: //www.kudich.hu
Forrás: kudich.hu

A díjazottak mellett tíz alkotást részesített dicséretben a szakértői zsűri. Zsirmon Réka munkáját a természet kategóriában emelték ki. A Kócsag tenger című különleges hangulatú felvétel a gemenci ártéren készült, és egy olyan pillanatot örökít meg, amikor egy nagy csapat madár gyűlik össze kis helyen.

 

 

 

 

 

Forrás: kudich.hu
Zsirmon Réka díjazott alkotása: Kócsag tenger, Forrás: kudich.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top