Szabadidő

Jön az Indiana Jones 5.?

A Disney megvette az eljövendő Indiana Jones-filmek forgalmazási jogait.

A Walt Disney Co. megvásárolta az eljövendő Indiana Jones-filmek marketing- és forgalmazási jogait a nagy sikerű kalandfilmsorozat első négy epizódját forgalmazó Paramount Picturestől. A Viacom céghez tartozó Paramount megőrzi az első négy film forgalmazási jogait. Az eddigi Indiana Jones-filmeket a Lucasfilm gyártotta, amelyet tavaly felvásárolt a Disney.

A Disney Stúdió egyelőre nem kecsegtette új folytatásokkal az Indiana Jones-rajongókat, bár a most megkötött szerződés megkönnyíti egy 5. epizód elkészítését. A megállapodásban azt is rögzítették, hogy a Paramount részesedni fog minden esetleges folytatás bevételéből.

A sorozat első darabja, Az elveszett frigyláda fosztogatói 1981-ben készült. A kalandhős archeológus professzor szerepét Harrison Ford alakította mind a négy Indiana Jones-filmben. Az utolsó, 4. epizód, az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága 2008-ban került a mozikba. A világszerte összesen csaknem kétmilliárd dolláros jegybevételt elérő filmsorozat minden részét Steven Spielberg rendezte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top