Szabadidő

Megdőlt a hajnali melegrekord

Vasárnapra virradóra megdőlt a legmagasabb minimum-hőmérséklet napi rekordja. Hétfőtől jön az eső.

Ezen a napon mostanáig 1970-ben Budapesten volt a legmelegebb a hajnal. Akkor 14,6 fokot mértek. Most viszont ennél 0,3 fokkal magasabb volt a hőmérséklet Kaposváron.

Vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, hosszabb napos időszakok délnyugaton, délen lehetnek. Főként a déli, délutáni óráktól sokfelé várható eső, zápor. Helyenként zivatarra is számítani lehet. Emellett erős, sok helyen viharos széllökésekre is készülni kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17 és 23 fok között, az Északi-középhegység térségében 15, 16 fok körül alakul. Késő este 8 és 14 fok között mozoghat a hőmérséklet, északnyugaton lesz hidegebb.

Hétfőn szeles időre számíthatunk, a kezdeti szárazabb időt követően délutántól több helyen kialakulhat eső, zápor. Vasárnaphoz képest pár fokkal hűvösebb lesz.

Kedden sokfelé eshet, majd szerdán kelet felé ez a csapadékzóna fokozatosan elhagyja hazánk területét. Gyakran lesz élénk, olykor erős a légmozgás, de viszonylag enyhe marad az idő, a csapadékos időszakokban és tájakon lesz csupán hidegebb.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top