Szabadidő

Így énekli az orosz katonai kórus Adele dalát

A briteknek is tetszik az orosz kórus előadása, akiket nem csak Adele dala ihletett meg.

Így énekli az orosz katonai kórus Adele dalátMinap a legelismertebb katonai kórus ébresztette az orosz 5-ös csatorna nézőit, akiknek meglepő produkciója azóta YouTube-ra is felkerült. Egy hét alatt több mint 1,2 millióan nézték meg, és a felvétel megjelent többek között a brit napilapok internetes oldalán is. Nem csoda, hiszen egyedülálló jelenet, amint a katonai egyenruhások a legutóbbi James Bond betétdalát éneklik.

Az rian.ru orosz oldalon az előadást követően azzal viccelődtek, hogy bár a James Bond-filmekben gyakorta negatív szereplők az oroszok, most a kórus bebizonyította, hogy ezért ők nem haragszanak.

A kórus tagjai tisztában voltak azzal, hogy a dalválasztásukon sokan meglepődnek majd, de mint mondták: az a céljuk, hogy szórakoztassák az embereket. Adele Skyfall című dala pedig a világon mindenhol siker volt. Az Orosz Hadsereg Kórusát többnyire csak Alexandrov Együttesként emlegetik, ami nem meglepő, hiszen a csoport hivatalos nevét még kiolvasni is kihívás (Дважды краснознаменный академический ансамбль песни и пляски Российской армии имени А. В. Александрова, magyarul  Az Orosz Hadsereg A. V. Alexandrovról elnevezett, kétszeres Vörös Zászló renddel kitüntetett akadémiai dal- és táncegyüttese). 1928-ban alapították a Vörös Hadsereg szállásán, Alexandrov karmester vezetésével. Ma az együttes egy férfikórusból, zenekarból és táncegyüttesből áll, és mindenféle zenét feldolgoztak már, legyen szó ismert orosz dalokról, operákról vagy éppen popzenéről. Korábban már olyan népszerű amerikai slágereket is előadtak, mint a Down Under, vagy éppen a Sweet Home Alabama.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top