Szabadidő

Új fesztivál a Balatonon

Augusztus 18–20. között – hagyományteremtő szándékkal – indul útjára a "Nagyon Balaton" ünnepi rendezvénysorozat.

A teljes Balaton Régiót érintő, nagyszabású programsorozat keretében három nap alatt, tucatnyi helyszínen zajlanak koncertek, sport-, családi- és gyerekprogramok. Új fesztiválok indulnak, s számos műfajban hazai és világsztárok lépnek színpadra, valamint újra koncertet ad az LGT. A nemzeti ünnepet a Balaton közepéről indított látványos tűzijáték koronázza meg. A programokra több százezer vendéget várnak a szervezők.

Augusztus 18–20. között a Balaton Régió számos pontján szerveznek kulturális eseményeket és fesztiválokat. Az exkluzív programok között újra színpadra áll és végre szabad téren, „Tabán-hangulatban” koncertezik a Locomotiv GT Alsóörsön, ahol az egész napos program az LGT-ről szól. Lesz egy háromnapos, ingyenes családi és sportfesztivál Zánkán, folkfesztivál Veszprémben, s egy szintén háromnapos dzsesszsorozat Lajkó Félix-koncerttel a Füredi Borhetek keretében. Erre az időpontra költözik át a tihanyi ARTPlacc kortárs művészeti program, és még két izgalmas eseménnyel is bővül a paletta: Zamárdiban indul a Petőfi Rádió nevével fémjelzett Strand Fesztivál hazai és világsztárokkal, amely keretében többek között a Fall Out Boy, a Pendulum és Yonderboi is színpadra lép. Balatonvilágoson pedig B my LAKE néven egy új elektronikus zenei fesztivál debütál a Club Aliga Kempingben, összesen 100 DJ-vel és live acttel. Tour de Strand címmel pedig megrendezik az első balatoni „átvízibiciklizést” is.

Augusztus 20-án este 9-kor, a budapestivel egy időben, a balatoni régióban is lesz látványos tűzijáték a Hungarofest szervezésében

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top