Szabadidő

“God Save the Queen” – brit hetek a tévében

Szerintem a május 13-án induló brit heteket nekem találta ki a STORY4, mert imádok mindent, ami brit. Így négy hétig tuti, hogy Gordon Ramsay-t, II. Erzsébetet, na és a Take That koncertjét fogom nézni a tévében.

Poirot, Miss Marple, és persze Downton Abbey

God save the queen – brit hetek a tévében

Nem meglepő a csatorna döntése, hogy brit hetekbe kezd május 13-tól. Hiszen itt debütált a Downton Abbey brit sikersorozat – tudjátok, ez az a kosztümös dráma, amiért még Obama neje is annyira odavan. De a STORY4 ad otthont Poirot-nak, és itt látható Miss Marple is. Bár tudom, hogy a legtöbben imádják a régimódi detektíves sorozatokat, azért aki tud, mindenképpen nézzen bele a Hotel Babylonba is. Igaz, ezt a STORY5-ön találjátok hétköznap késő este, de megéri fennmaradni, hogy megnézzetek, mi minden történhet egy luxusszálloda szobáiban, legalábbis a brit forgatókönyvírók szerint.

„Ez neked rizottó? Meg akarsz ölni?!”

God save the queen – brit hetek a tévében

A jól ismert sorozatokon és persze a vadonatúj Downton Abbey-részeken kívül számos brit műsor magyar premierjével is találkozhattok. A mocskos szájú Gordon Ramsay a Pokol konyhája című főzőműsor 10. évadával debütál a STORY4-en. Igen, ez az a műsor, amiben a focistából lett mesterszakács úgy dobja a versenyzők után a túlfőtt rizottót, hogy azt a takarítóbrigád három napig kaparja a falról – na persze mindent a show-ért.

„God Save the Queen”

God save the queen – brit hetek a tévében

A királyi család szerelmesei sem maradnak műsor nélkül. Oké, ezt is úgy veszem, hogy nekem szól, mert az íróasztalom melletti ablakra II. Erzsébet hatalmas plakátját ragasztottam. „Isten, óvd a királynőt” – kissé megszállott vagyok, de sebaj. Szóval május 18-án a brit hetek keretein belül megnézhetitek a William és Catherine: egy fenséges szerelem című tévéfilmet. Amit egyébként amerikai filmesek gyártottak 2011-ben, de van egy olyan érzésem, hogy azt a részt kihagyták a csodálatos szerelmi történetből, amikor 2007-ben Vilmos szakított Katalinnal az egyslágeres Joss Stone miatt.
Június 15-én lesz a II. Erzsébet gyémántjubileumára készített dokumentumfilm – II. Erzsébet: Királynő, anya, feleség – bemutatója, és ha még nem olvastatok eleget a Nők Lapja Cafén a királyi család legifjabb tagjairól, akkor ne kapcsoljatok el, mert szintén június 15-én a Királyi csemeték című dokumentumfilmet láthatjátok. És nem, Harry hercegnek akkor sem James Hewitt egykori lovász az apja, még ha a Hello! magazin ezt is állítja. Ugyan kérem, tiszta Károly, tessék csak megnézni!

Diana balsorsa

God save the queen – brit hetek a tévében

Természetesen Diana hercegnő életéről készült filmeket is nézhettek. Június 3-án az Utolsó nap: Diana hercegnő című dokumentumfilmet vetíti a STORY4, és aki tovább sírna a balsorsú hercegnő történetén, az június 6-án is kapcsoljon a csatornára, akkor a Diana: a tündérmese véget ér című filmet nézhetitek meg. Június 10-én pedig John Lennon utolsó napjáról tudhattok meg még többet.

Brazília–Anglia, kontra romantika

God save the queen – brit hetek a tévében

Mozifilmekből sem lesz hiány. Oké, kétségkívül június 1-jén várható a legnagyobb durranás, amikor is Gerard Butler halála után bombázza a feleségét levelekkel. Jön Hilary Swank és a P. S. I love you, szóval készítsétek a zsepiket! De június 2-án már adjátok át a távirányítót a pasiknak, és menjetek ki kertészkedni, mert a Brazília–Anglia válogatott labdarúgó-mérkőzést közvetíti majd a STORY4. Nyári kerti partit is érdemes a brit hetekre tervezni, mert három igazán jó koncertet vetítenek majd. Szóval hangosítsátok a tévét, és kérjetek előre bocsánatot a szomszédtól, mert lesz Spice Girls-koncert – oké, Victoria nyilván csak tátog, de akkor is –, ha csak a képernyőn keresztül is, de átélhetitek a visszatérő Take That koncertjét, és a nagy öreg HANG, Tom Jones is nektek énekel majd.

Ha a britmániám rád ragadt, akkor nézz fel a csatorna oldalára, ahol részletes leírást kapsz a műsorokról.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top