Szabadidő

Időikreit keresi egy férfi

Beutazza a világot, hogy találkozzon azokkal, akikkel egy napon született.

Különös projektbe kezdett Richard Davis, egy feltörekvő angol író: a világot járja azért, hogy személyesen találkozhasson összesen 40 olyan emberrel, akik ugyanazon a napon, 1974. december 1-én születtek, mint ő.

Milyen életet élnek ezek az emberek? Ugyanannyi idő alatt, amit leéltünk ezen a bolygón, mit értek el? Melyek voltak a legnagyobb dolgok, amiket  már véghezvittek és mire vágynak még? Fiatalnak, középkorúnak vagy öregnek érzik magukat? Eljutottak már életük legmeghatározóbb pillanatához, vagy még várnak rá? Házasok, vannak gyerekeik, vagy szinglik és a világot járják egy hátizsákkal? Sikeresek? Hogyan ítélik meg magukat? Miképp befolyásolja az életüket, hogy oda születtek, ahová? Az életkor általánosan meghatározó, vagy országról országra változik a megítélése?” – ezekre a kérdésekre keresi a választ Davis.

Az író és egyik időikre

Az író és egyik időikre

Forrás: Oddity Central

A férfi eddig kilenc embert keresett fel az időikrei közül, többek között egy testépítőt Hollandiában, egy színészt New Yorkban, egy olasz városka polgármesterét, egy Írországban élő írót, illetve egy olimpikont Norvégiában. Az elkövetkezendő hónapokban ellátogat majd Ausztriába, Thaiföldre, Oroszországba, Indonéziába, Horvátországba, Marokkóba, Szlovéniába és Bruneibe, hogy újabb időikreket ismerhessen meg.

Davis az élményeiről könyvet ír, mellyel a kulturális sokszínűség és az emberi teljesítmények legkülönfélébb formái előtt szeretne tisztelegni.

Te ismersz valakit, akivel egy napon születtél?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top