Szabadidő

Tavaszi romantikázás a tévében

Amanda Seyfried Toszkánában romantikázik, Will Smith a kisfiával küzd a hajléktalanná válás ellen, Sarah Jessica Parker pedig elcsábítja Matthew McConaughey-t. Ezt nézd a héten!

Anyám nyakán

TV2, április 23., 21:35

Tavaszi romantikázás a tévében

Volt idő, amikor Matthew McConaughey színészkedés helyett még a kockás hasával és a megnyerő mosolyával kereste meg a kenyérre valót. Ennek a korszaknak az egyik jellemző darabja az Anyám nyakán, amiben hősünk még a harmincas éveiben is a szüleivel lakik, és mindez akkora problémának bizonyul, hogy a kétségbeesett apu és anyu felfogad egy specialistát (Sarah Jessica Parker), hogy csábítsa el a srácot, és költöztesse el a házból. Én már attól kapartam a falat, hogy a film szerint van olyan foglalkozás, hogy valaki későn érő felnőtteket csábítson el otthonról, de lépjünk ezen túl, hiszen ócsó limonádéról van szó. A kedvesen kiszámíthatósága persze szerethető, de Sarah Jessica Parker és Matthew McConaughey kb. annyira illenek össze a vásznon, mint Angelina Jolie Bud Spencerrel.

A boldogság nyomában

FEM3, április 25., 20:00

Tavaszi romantikázás a tévében

Will Smith azon kevés hollywoodi sztárok egyike, aki legalább annyira törődik a gyerekei színészkarrierjével, mint a sajátjával. Az igaz történeten alapuló A boldogság nyomában című filmbe például benyomta maga mellé a kisfiát, Jadent, de persze nem leszek igazságtalan: a kissrác nagyon is tehetséges. A hajléktalanlét közelébe kerülő, majd innen meggazdagodó férfi sztorija maga a nagybetűs amerikai álom, így a film hangszerelése is kicsit érzelmesebb, de ez így van jól. A forgatás közben a stáb rengeteg valódi hajléktalannak adott munkát, akiket nem minimálbérért, hanem rendes fizetéssel foglalkoztattak, márpedig egy ilyen gesztus miatt az ember hajlamos megbocsátani még egy-két túlzottan hatásvadász jelenetet is. Az pedig mindenképp Will Smith mellett szól, hogy egy ilyen kissé lehangoló sztoriból is képes volt százmilliós sikerfilmet varázsolni.

Levelek Júliának – Mádai Vivien, a Legenda című zenés show műsorvezetőjének ajánlásával

M1, április 26., 20:15

Tavaszi romantikázás a tévében

„Amanda Seyfriedet a legtöbben a Mamma Miában ismerték meg, de én már korábban, a Veronica Mars című sorozatban felfigyeltem rá, mennyire tehetséges, pedig ott még csak mellékszerepet kapott. Bár a film címe erősen utal a Rómeó és Júliára, ez inkább csak az alaphelyzetet festi fel, ahol előkerül egy Júliának intézett régi levél, melyben egy nő az ifjúkori olasz szerelme után kutat Veronában. A film hihetetlen gyönyörű tájakon, Toszkánában játszódik, ahová én is mielőbb szeretnék elutazni pár hétre, vagy akár hónapra. A film minden korosztálynak szól, ugyanis egyszerre izgulhatunk a fiatal Sophie boldogságáért és az idős hölgy fiatalkori szerelmének megtalálásáért. Habkönnyű limonádé, de a legjobb fajtából.”

A sebhelyesarcú

STORY4, április 27., 22:15

Tavaszi romantikázás a tévében

A nyóckerben Scarface-pólót látni kb. akkora esemény, mint amikor a belvárosban elhúz mellettünk egy autó. Már fel se figyelünk rá. A wannabe gangszták máig kedves alkotásában az a szép, hogy valóban kiváló mozi, de az amatőr gengsztereknek az az apró tanulság egyáltalán nem esett le, hogy – spoiler – minden coolsága ellenére a főhős csúnyán bekrepál a végén, így talán mégsem annyira kifizetődő drogkereskedőnek állni. Ettől persze még nem lesz kevesebb „Say Hello to My Little Friend!” póló az utcán. A filmben Al Pacino úgy játssza el élete legellenszenvesebb szerepét, hogy közben mégis szurkolsz neki, Michelle Pfeiffer pedig annyira hamvasan fiatal, hogy szinte fel sem ismertem (na jó, mégis, mert már láttam vagy tízszer a filmet). Sokan nem tudják, hogy A sebhelyesarcú egy 1932-es fekete-fehér gengsztermozi remake-je, amit végül erősen aktualizáltak a nyolcvanas évekre.

Krízispont – Harsányi Levente, a Legenda című zenés show műsorvezetőjének ajánlásával

M1, április 28., 21:30

Tavaszi romantikázás a tévében

„A gazdasági világválság azért máig sokunk számára kissé elvont fogalom, amit érzünk a saját bőrünkön, de az okaival már kevésbé vagyunk tisztában. Azért is érdekes film a Krízispont, mert egy olyan világot mutat be, ahová magunktól sohasem kapnánk betekintést, és olyan összefüggésekre világít rá, amire talán magunktól sosem jönnénk rá. Manapság már nem szégyen a filmekből tanulni. Én is így tanultam meg, hogyan zajlik például az amerikai elnökválasztás, vagy hogyan alakult ki az anglikán egyház. Ráadásul ebben a filmben egészen zseniális színészek bukkannak fel. Ha egy filmre jut egy Kevin Spacey, ott már nagy baj nem lehet, de itt még ott van bónuszként Jeremy Irons és Paul Bettany is.”

Harmadszor is apa lett Matthew McConaughey
A köztévéhez igazolt Mádai Vivi

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top