Szabadidő

Diszkóországgá alakul át az idei Sziget

A kitelepülő romkocsmák, a látványos záró tűzijáték és lézer show valamint az erdei diszkó mellett idén már a Dunában is lehet strandolni a Szigeten. Alaposan átalakították hazánk legnépszerűbb fesztiválját.

Az idei lesz a leglátványosabb Sziget

A Sziget szervezői idén úgy döntöttek, hogy a fesztivált megpróbálják teljesen leválasztani az európai társaitól, és egy teljesen önálló, semmi máshoz nem hasonlító arculatot álmodtak meg hozzá. Nyáron a Sziget fesztivál egy saját kis országgá (Fesztiválköztársaság) válik az országon belül, saját fizetőeszközzel, zászlóval és címerrel, a középpontba pedig a minden eddiginél látványosabb külsőségek kerülnek. Egy hétre a Hajógyári sziget igazi élményfesztivállá válik, ahol nem a grandiózus színpadképre helyezik a hangsúlyt, hanem az egész helyszín speciális megvilágításra, díszítésére (lesznek szobrok, installációk, lampionok és különleges világítás) fókuszálnak. Ennek betetőzése lesz az izgalmasan hangzó End Show, amikor a fesztivál utolsó napján David Guetta asszisztálása mellett egy minden eddiginél gigantikusabb lézershow-val és tűzijátékkal kápráztatják el a nagyérdeműt. Érdekes újdonság lesz még a Disco erdő, ahol egy fás területet világítanak be különleges módon, és ezen a varázslatos helyen rophatjuk majd akár hajnalig.

Diszkóországgá alakul át az idei Sziget

Nyit a Duna Beach

A Balaton Sound-dal ellentétben eddig a Szigetet nem az önfeledt pancsizásról ismertük, most azonban – hála a Duna folyamatosan javuló vízminőségének – megnyitják a Sziget Beachet, ahol egy kijelölt szakaszon, kiépített infrastruktúra mellett mártózhatnak majd meg a bulizásban kimelegedett szigetelők. Már tavaly is volt Sziget Eye óriáskerék, ami idén húsz méterrel magasabb lesz, a Cirque du Sziget pedig a régi vándorcirkuszok hangulatában mutat be vadonatúj és látványos cirkuszi produkciókat.

Romkocsmák

Bár elsősorban a turistáknak szól, számunkra is biztos izgalmas lesz, hogy a romkocsmák hangulatát hogyan hozzák létre egy ilyen speciális helyen, mint a Sziget, ugyanis saját romkocsma negyedet is kap a fesztivál. A Colosseumban helyet kapó Color Party pedig igazán egyedi bulinak ígérkezik, mivel a közönség festékpatronokat pukkantva alakíthatja igazi színorgiává a helyszínt.

Lesz sminkszoba is!

Idén végre a lányokra is gondoltak a szervezők, ugyanis a zuhanyzókban a zárható öltözők mellett sminkszoba (!) is lesz, így végre emberi körülmények között lesz elvégezhető ez az időigényes művelet. A családosok számára külön családi kempinget hoznak létre külön gyerekmegőrzővel, és ez az egész már annyira jól hangzik, hogy csak abban tudunk reménykedni: azért a sok-sok csillogás mellett lesz pár emlékezetes koncert is augusztus 5. és 12. között.

Eladó szigetek
Újra Európa legjobbja lehet a Sziget

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top